Khamis, Oktober 29, 2009

PEMBURU BUAYA DARAT


Sinopsis: Mengisahkan seorang pengembara masa merentas dari 2109 ke 2009 untuk membuat kajian tentang buaya darat. Tanpa disedari, bahaya sedang menanti Sang Pemburu. Jeng jeng jeng.

Durasi: 10 minit


Poster oleh HakimHH.Com
Melibas di Maskara Shorties, Rumah Pena. Kuala Lumpur. Oktober 31, 2009.

Selasa, Oktober 27, 2009

KUNCI SPARE




Malam masih muda walaupun embun jantan sudah turun. Asmawi bagun dari meja kopi dan meninggalkan kami.

"Nak kemana tu Asmawi?"
"Gua nak balik."
"Malam masih muda ni."
"Nanti bini gua mangga pintu, naya gua tidur luar."
"Lain kali buat la spare key."
"Memang pernah ada spare key tapi bini gua ada spare mangga."
"Ha! Ha! Ha!"

Kami redho. Dalam hati kami tahu, Asmawi cuma bagi alasan sahaja itu. Setiap malam Jumaat dia memang balik awal.

GUA NAIK MESIN MASA UNTUK CARI LAGU PATAH HATI YANG RARE


Jumaat, Oktober 16, 2009

LANUN ENTRI BLOG



Tengok entri Uncle Botak (3 Oktober 2009) dan bandingkan dengan Aku Yang Hitam (3 oktober 2009). Kurang ajar punya budak, kalau copy paste satu hal la, ini nak tunjuk daya kreativiti bagi sentuhan konon-konon sendiri punya masterpiece. Bukan ambil satu entri sahaja, bila gua bongkar arkib, banyak lagi entri gua dan orang lain telah "di beri nafas baru." Lahanat!

Mana dia nak lari, Internet ni sekangkang kera je. Kalau gua dapat budak ni, gua seligi sampai bersepai gigi.

p.s.
Sekitar 8.20am hari ini Kid79 kelam kabut padam blog dia. Gua hilang seorang pembaca setia. Nak nangis ke nak ketawa ni? Tapi kalau lu Google nama dia dan tekan cached, masih dapat baca.

Rabu, Oktober 14, 2009

BLOCKED, REMOVED, DELETED



Di lot tempat kereta itu cuma ada dua kereta. Sebuah Mini Cooper berwarna merah dan sebuah Land Rover Defender warna hijau pekat. Tiada orang dalam Land Rover. Kedua-duanya, Fridae dan Nur Sundae dalam kereta yang lagi satu. Fridae memandang kepada Nur Sundae. Masing-masing dengan Black Berry dan I-Phone.

"I dah block, remove dan delete you."
"I pun."

Fridae keluar dan berjalan menuju ke keretanya.

"Fridae."
Fridae menoleh.
"Ya?"
"Any last words?"
"Yes. I love you."
Nur Sundae membalas dengan senyuman yang terpaksa. Mana mungkin senyum dalam keadaan jiwa penuh sebak dan kesedihan. Dia pun menghidupkan keretanya. Lalu memecut laju. Sangat laju. Sepertinya laju seorang wanita sedang emosi.

Fridae? Fridae masih berdiri di tempat letak kereta dengan puing-puing asap dan habuk mula bertenang.

Dan esok adalah Saturday. Saturday yang kosong.

Isnin, Oktober 12, 2009

GUA SUKA BAJU ROBOT

Ini gua nak jawab meme tanya, apakah 3 tee kesukaan anda?


1. Robot mabuk cinta yang menculik wanita yang dikasihi.


2. Robot yang gembira kerana berkawan dengan seekor burung.


3. Robot yang sedih kerana kematian burung.

Gua memang suka baju cetak robot. Robot yang ada perasaan. Sekarang lu tahu nak bagi gua apa untuk sambut harijadi gua.

Gua tag lu pulak: Apakah 3 tee kesukaan lu?

Rabu, Oktober 07, 2009

TEASER TRAILER PEMBURU BUAYA DARAT

Teaser ini menunjukkan babak-babak yang dipotong keluar dari final cut Pemburu Buaya Darat, sebuah karya Tok Rimau. Pada masa hadapan cinta telah pupus maka seorang saintis merentas masa untuk membuat dokumentari tentang cinta. Tanpa disedari dia sedang sendiri diancam. Filem Peburu Buaya Darat akan melibas di panggung-panggung indie sekitar bima sakti.

Screenings:
Layar Gerila: 8.30 mlm 11 Okt. 2009. DSI, UTM Skudai. Masuk Percuma.
Maskara Shorties: 8.30 mlm 31 Okt. 2009. Rumah Pena. Kuala Lumpur. Masuk Percuma

Selasa, Oktober 06, 2009

GAMBAR RAYA




Anak sedara gua jumpa cikgu kaunseling dan kerjaya.

"My uncle is so damn cool. I wanna be like him but it's kinda hard to keep up with him."

Sabtu, Oktober 03, 2009

UNCLE BOTAK




"Atokkkkkk! Uncle botak datang," jerit budak depan rumah Pak Long. Pak Long pun keluar dari rumah untuk menyambut aku.

Aku keluar dari kereta dan bersalam dengan Pak Long.

"Apa la cucu Pak Long. Sedap mulut dia je panggil saya Uncle Botak."
"Engkau tak botak ke?"
"Botak."
"Dah tu?"
Cheh! Pak Long kalau mengenakan aku memang terbaik.
Pak Long tepuk bahu aku sambil berkata, "jangan la sensitif sangat."

[Letak transition fade through black bagi menunjukkan masa berlalu di sini]

Pak Long hantar aku ke kereta.
"Ayah kau sihat?"
"Sihat, Pak Long."
"Kirim salam sama dia."
"Nanti saya sampaikan kepada dia, Pak Long buncit bini hitam kirim salam."
"Sedap mulut je kata aku buncit bini hitam."
"Pak Long tak buncit dah? Mak Long tak hitam dah?
"Balas dendam la tu."
"Jangan la sensitif sangat Pak Long. Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin."

Aku hulur tangan untuk bersalam dengan muka tersengih-sengih puas.

Khamis, Oktober 01, 2009

SLICK LADY JACKET FOR SALE

Sayangku,
Aku dengan rasminya membuka butik online untuk lelong prop dan wardrobe filem. Keji ke? Tidaklah. Aku bukan mencuri dan aku bukan minta sedekah. Silalah tengok barang dalam Butik Cakarama. Buat masa ni ada satu baju je. Bisnes kecil-kecilan.
Mat, sesuai ek baju ni untuk hadiahkan kepada awek lu. Buktikan kasih sayang mu. Minah, merengek la dengan boifren you. Minta belikan. :-)

...

Pakaian dari filem pendek Pemburu Buaya Darat untuk dilelong.
Brand: Neutralization | Size: 2 | Cotton: 97% | Polyurethane: 3% | Made in Japan | Pre-owned
Adjustable wasteline with hooks, long sleeves with hook cuffs, collar, button front, flap pockets, double breasted, underarm pores.
Bidding starts at RM50. Bid by stating your price and e-mail (Eg: tokrimau at gmaildotcom) in the Comment Section (Gigitan Mesra).
The winner will be contacted.
Sesuai untuk wanita yang aktif dan bergaya dalam pejabat/kuliah/kapal angkasa yang berhawa dingin. Stunning actress, time machine and magic lasso not included.





Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin