Khamis, Mei 26, 2011

PICK UP LINE MUSLIMIN

Gua tak berapa ada idea hari ni. Jadi gua buat senarai 10 pikap line muslimin yang gua kutip dari #PickUpLineMuslimin di Twitter.

  1. "Assalamualaikum, tak jawab berdosa."
  2. "Saya akan sentuh awak di tempat yang takkan membatalkan wudhu' awak, iaitu hati.
  3. " Telah masuk waktu solat fardhu Asar (16:37) bagi kawasan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur & yg sewaktu dengannya"
  4. "Rukun nikah ada lima: Aqad, wali, dua orang saksi, saya dan awak."
  5. "Nur Kasih the movie tinggal couple seat je, awak ok ke?"
  6. "Tak perlu takut dengan JAIS, mereka pun makhluk seperti kita.
  7. "Kahwinlah dengan Pak Aji, Insyallah selamat dunia akhirat"
  8. "Saya memang hari-hari doa agar dapat Hidayah." (Boleh guna jika awek nama Hidayah je)
  9. "Saya mayor foursquare Masjid Shah Alam
  10. "Bapak awak pengganas ke? pasal awak memang meletup."

Gua harap ayat-ayat di atas dapat membantu kalian mendapat jodoh dengan awek yang solehah. Amin.

Isnin, Mei 23, 2011

INCEPTION LEBUHRAYA



Lebuhraya PLUS Air Hitam - Skudai adalah lebuhraya paling bosan. Buat pemandu mengantuk.

Sepatutnya, pihak berwajib cetak artwork dari Galeri Seni atau kartun Lat besar-besar. Letak sepanjang jalan, satu setiap kilometer.

Semalam, gua terlelap. Kemudian gua terjaga. Tercelik. Kereta gerak meluru 110km dan di hadapan gua bontot lori. Panik! Gua jerit Allahuakbar!

Gua tekan brek tapi brek tak ada!

Gua pandang kanan. Pemandu pandang gua.

Cheh! Rupanya gua sekarang penumpang. Bukan pemandu. Baru teringat, kami tukar posisi di hentian Machap tadi.

Pemandu pandang gua, "Ngigau? Mimpi ngeri?"

Gua kesat airliur basi. Kemudian gua kesat peluh di dahi. Lega. Nasib baik gua tak ngigau sebut Rozita Che Wan.

Rabu, Mei 18, 2011

DILEMA LELAKI TEGAK

Peta Jajahan Homo mengikut Wiki May, 2011

Gerakan gay untuk masuk dalam arus perdana semakin ketara. Beberapa negara, termasuk Argentina, Canada, Portugal, Norway dan Afrika Selatan, sudah membenarkan perkahwinan sejenis mengikut landas undang-undang.

Lelaki-lelaki tegak (Straight/bukan gay) mula rasa risau apabila ada orang cuba memberi justifikasi gerakan gay dengan menafsir semula persahabatan lelaki-lelaki sebagai kecenderungan homo erotik. Contohnya: ada yang menuduh filem Pendekar Bujang Lapok mempromosi gay threesome. Ish! Ke situ sampainya.

Lelaki-lelaki tegak mula melampau menunjukkan kejantanan mereka dengan mengelakkan detik-detik yang boleh memfitnah mereka sebagai gay. Berikut adalah senarai 7 gay moment yang membuat lelaki tegak risau.

  1. Dollah menawarkan Awang makanan dari pinggannya untuk dijamah.
  2. Dollah membetulkan talileher Awang yang senget sebelum masuk temuduga.
  3. Dollah mengurut betis Awang yang baru kena simpul biawak.
  4. Dollah keluar dari fitting room dan bertanya kepada Awang, "Okay tak baju ni?"
  5. Dollah bertanya kepada Awang, "Aku gemuk tak?"
  6. Dollah dan Awang pergi kenduri terpakai baju batik yang sama.
  7. Dollah dan Awang jalan pegang tangan. Biasalah, Bangla memang begitu.

Sebenarnya perenggan-perenggan di atas hanya mukadimah. Apa yang Tok nak cerita adalah seperti yang berikut:-

Sedang gua menunggu di stesen bas, tiba-tiba, seorang awek cun melintas. Terus gua dilema, kalau gua tengok, nanti dikata orang mata keranjang. Kalau gua tak tengok, dikata orang gay pulak. Ish. Susah hidup zaman modern ni. Banyak fitnah.

Jumaat, Mei 06, 2011

TENTANG dan KENTANG oleh Saharil Hasrin Sanin

180 naskhah (sahaja) buku-buku ini diterbitkan dan dijual secara online. 20 naskhah (utk setiap satu judul) telah pun dibeli orang secara pukal.

Dengan membeli buku-buku ini anda juga layak/berpeluang untuk memenangi iPad2 tajaan: www.saharil.com

Koleksi 50 esei dan tulisan terbaik dan terpilih yang pernah terbit di dalam blognya selama lebih satu dekad.



TENTANG | 200 mukasurat
RM25 + *RM4 (pos ekspress sahaja)

Koleksi 172 ilustrasi terbaik dan terpilih yang pernah terbit di dalam blognya selama lebih lima tahun.



KENTANG | 200 mukasurat
RM25 + *RM4 (pos ekspress sahaja)

*50 sen tu untuk tambang teksi aku pergi Pejabat Pos, keh keh keh.

Bayaran boleh dibuat ke akaun berikut:
Nama: AZALAN BIN HUSSAIN
Akaun: 1-14141-15430-1 (Maybank)

Kemudian, emelkan bukti pembayaran ke emel : jimimahmud@gmail.com dan pada subjek tulis: BELI TENTANG RM29 atau BELI KENTANG RM29 atau BELI TENTANG DAN KENTANG RM58 <= Jangan salah pesan buku ya! Tulis nama sebenar anda dan alamat yang betul dan tepat (untuk menjamin buku-buku sampai kepada anda).

Kemudian, kami akan pos buku anda, dan balas emel anda dengan menyertakan 'nombor package pos ekpress' untuk anda menyemak sendiri di laman web rasmi Pos Malaysia: http://www.pos.com.my/pos/appl/service/sub_express_mail_old.asp

Kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya buku tidak sampai kepada anda jika status tracking pos ekspress mengatakan: Final Delivery.

Jadi, pastikan anda memberi alamat anda yang valid sahaja.

_______________
Fadli Akiti kata: Ya, Saharil (rujuk filem The Fisher King, nama "Saharil" ini saya suka panggil satu nama iaitu Saharil saja, seperti dialog Robin Williams dalam filem tersebut, "Like Moses") merupakan sebuah fenomena, lebih-lebih lagi kepada mereka yang mengikutinya di blog, dan tulisan-tulisannya seawal majalah Dewan Siswa, Eh! dan seterusnya. Apa yang ada di dalam penulisan penulis segak ini yang jarang ada dalam sanubari penulis lain sehingga saya terpaut dengannya? Lihat sahaja pembukaan bab serta "entri" buku ini: Ini adalah entri blog pertama aku (sebelum ini, laman web aku bukan dalam bentuk blog), dan nampaknya, kita akan mati hari ini!
(Tentang, hlm. 5)


BACA SELANJUTNYA!

Rabu, Mei 04, 2011

SUARA JURUFOTO

I am not of a photographer but I do like the arts.

The Sartorialist


Yoon Sul


Martin Schoeller

CARBOOT SALES JOHO 1-7.30 pm MAY 7, 2011

AWAS LEPASAN SPM

Awas dengan taktik pengrekrutan oleh kolej-kolej dengan cara mendesak pelajar lepasan SPM untuk membayar wang deposit awal.

Hakikatnya sekarang kolej-kolej tumbuh macam cendawan, tidak perlu risau tidak dapat tempat. Shop around. Jangan terburu-buru letak wang pendahuluan.

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin