Selasa, Ogos 23, 2011

BLU RAY DVD 9


  1. 127 HOURS
  2. 28 DAYS LATER
  3. 30 DAYS OF NIGHT
  4. 40-YEAR-OLD VIRGIN, THE
  5. AMELIE
  6. ARMORED
  7. BLACK SWAN
  8. BOAT THAT ROCKED, THE
  9. BOUNTY HUNTER, THE
  10. BROOKLYN'S FINEST
  11. BUCKET LIST, THE
  12. BUTCH CASSIDY AND THE SUNDANCE KID
  13. CAPOTE
  14. COLD MOUNTAIN
  15. DATE NIGHT
  16. DRAMA QUEEN
  17. EAT PRAY LOVE
  18. ENGLISH PATIENT, THE
  19. EYES WIDE SHUT
  20. GRADUATE, THE
  21. HAMBURGER HILL
  22. HAUNTING IN CONNECTICUT, THE
  23. IP MAN 2
  24. IT'S COMPLICATED
  25. JUST WRIGHT
  26. KILLING FIELDS, THE
  27. KING'S SPEECH, THE
  28. KNOWING
  29. KRAMER VS KRAMER
  30. LAST KING OF SCOTLAND, THE
  31. LOVE HAPPENS
  32. LOVELY BONE, THE
  33. MEMENTO
  34. NAPOLEON DYNAMITE
  35. ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST
  36. ONG BAK 3
  37. PASSION OF THE CHRIST, THE
  38. PAUL
  39. RAGING BULL
  40. REC 2
  41. RESERVOIR DOGS
  42. SAINTS AND SOLDIER
  43. SEVEN POUNDS
  44. SOCIAL NETWORK, THE
  45. STAR TREK
  46. TO SAVE A LIFE
  47. TOURIST, THE
  48. TRAINSPOTTING
  49. UNTHINKABLE
  50. W


Khamis, Ogos 18, 2011

KEK LAPIS



Ayim telefon kata kek lapis Kakda murah lagi sedap. Satu jongkong harga RM20 je. Aku pun buat pesanan 3 jongkong untuk kudapan bulan puasa ni.

Kek tu siap keesokan harinya. Memang sedap. satu setengah jongkong aku lantak. Aku rancang nak buat pesanan raya pula.

Ayim telefon melapor Pure Creamery Butter cap Golden Churn disahkan JAKIM sebagai tidak halal kerana mengandungi DNA babi. Ayim menambah, "Kakda kata kek lapis dia guna mentega brand itu.
August 15, 2011 15:50 PM
Jakim Confirms 'Pure Creamery Butter-Golden Churn' Is Non-Halal
KUALA LUMPUR, Aug 15 (Bernama) -- The Islamic Development Department of Malaysia (Jakim) today confirmed that the 'Pure Creamery Butter-Golden Churn' sold in Malaysia is non-halal.
 Aku dah makan satu setengah jongkong malam tadi. Tak boleh makan lagi.

Aku pun panggil jiran Cina sebelah.

"Gua tak boleh makan ini kek, minyak ada babi dalam. Lu amik la."
"Apa pasal satu setengah?"
"Gua dah termakan semalam."
"Kata haram?"
"Semalam gua tak tau maaa."
"Takpe takpe, lu tak sengaja. Minta maaf sama Tuhan."
Pandai pulak Cina ni. Rezeki dialah kek itu.

Sekarang aku nak kumur air tanah 1 gelas. Air mutlak 6 gelas.

Rabu, Ogos 17, 2011

TAK MUAT


Rima: I nak baju ni boleh?

Ajan: I bukan tak mahu bagi you baju ni tapi...

Rima: Tapi apa? You kedekut?

Ajan: Bukan kedekut. Tapi baju ni tak muat.

Rima: Tengok orang la sikit. I dah slim tau.

Ajan: Bukan tak muat badan you tapi tak muat almari you. Almari you dah sendat sangat dengan baju. Kalau sehari you pakai sehelai, dua tahun pun tak tentu habis pakai semua.

Rima: Jahat.

Selasa, Ogos 16, 2011

Rabu, Ogos 10, 2011

BOMOH


Minggu lepas, seorang pembaca menelefon. Dia melaporkan dia mengalami gangguan selepas membaca buku Gangguan.

"Gangguan yang macam mana?" tanya aku.

"Masa mengemas rumah, ada lembaga hitam bertenggek atas meja. Dia bertenggek betul-betul atas buku Gangguan," bersungguh dia bercerita.

Alamak. Berita-berita macam gini boleh buat saham buku Gangguan menurun.

"Kau buat apa?" tanya aku lagi.

"Tak ada apa-apa. Nampak imbasan je. Padang sekali lagi, dia hilang dah."

"Mmm... malam ni letak Surah Yasin atas buku Gangguan. Kalau lembaga hitam tu datang nak duduk lagi, bontot dia akan terbakar."

"Serius?"

"Cubalah dulu."

Tiada panggilan dari dia lagi sampai sekarang. Dah okay la tu. Ada bakat aku jadi bomoh. Boleh mula bisnes. Besok aku nak beli mesin nombor giliran macam kat bank.

Selasa, Ogos 09, 2011

TAPAK

Pagi tadi, dalam perjalanan ke pejabat, kasut aku tercabut tapak. Kasut buruk lagi kodi, begitulah.

Kalaulah aku ini wanita, sudah tentu ada dua tiga pasang kasut spare dalam kereta. Boleh tukar segera.

Tetapi aku ini lelaki. Aku pakai selipar surau buat sementara waktu. Esok aku pulangkan.

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin