Rabu, Julai 31, 2013

UPDATE PAKSAAN

Aku tahu menulis akan melatih aku untuk menulis dengan bagus. Kena banyakkan menulis. Aku paksa diri update blog ini.

1. Aku dan kawan-kawan JB sketchers pergi draw stesen keretapi lama Johor Bahru. 13/7/2013


2. Aku ada pergi Penang. Ada draw juga. Mmm.. aku tak payah lapor dan post foto di sinilah. Ada di Tumblr gambarnya.

3. Melakar ni dah mula sebati dengan aku macam bernafas jadi tak perlulah aku kongsi banyak2 sangat. Rasa macam lapor, hari ini aku bernafas ikut hidung.

4. Melakar beramai-ramai dengan sendirian berbeza. Beramai-ramai ini banyak belajar antara satu sama lain.

5. Hari ini aku bernafas macam biasa, ikut hidung.

Itu sahaja aku nak lapor.

Khamis, Julai 25, 2013

MENGENANG YASMIN AHMAD


I am currently reading Yasmin How You Know. Then, today on Awani News there's this article "Mengenang Yasmin Ahmad." I rewatch her artworks on youtube.

Then I visited her flickr photo page. This is where I got to know her.

Sayu. Sebak.

Al-Fatihah.

Dean, Yasmin, Aku, Fendi, Tak Ingat Nama di Majlis BMW Shorties

Jumaat, Julai 19, 2013

RAMADHAN AFIMON



Semalam Afimon tidur sebelum buka. Kepenatan. Aku kejutkan bila azan Maghrib bergema. Dia bangkit komplen kenapa kejut dia lambat dan kenapa jam dinding terlalu cepat.

Lepas buka dia mandi, jebur jebur jebur.

Lantas dia pakai baju sekolah. Dan duduk di sofa memakai stokin sekolah. Beg sekolah di tepi.


La haiiiii. Dia ingat dia bangun sahur rupanya.

Selasa, Julai 09, 2013

JHB-PEN AIRPORT SKETCHES

Went to Penang for a job. Spent most of my time stuck waiting at the airport.

Here are some sketches of the journey.





JALAN TRUS AND WADIHANA URBAN SKETCHERS JOHOR

Taib, Fizal and I when to Jln Trus. We sketched the archways that connect shop lots. I tried using watercolor. Not bad, but I think I should stick to ink.

Later, Fizal and I went to Wadihana for Friday prayer. After that, we had lunch under a flyover. 



Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin