Rabu, Disember 28, 2005

KEPENTINGAN SELUAR DALAM BARU

Adalah amat penting untuk kamu membeli seluar dalam baru. Buang seluar dalam lama yang berlubang-lubang seperti jaring ikan itu.

Malang tidak berbau. Mana la tahu, kamu mungkin ditahan polis dan diarah menanggal seluar dalam dan membuat ketuk ketampi (untuk tujuan penyiasatan). Pulak tu, ada yang merakam dengan telefon berkamera. Nak dijadikan cerita, ditayangkan pula di parlimen. Dipaparkan pula di dada akhbar-akhbar. Mereka mungkin mengaburkan muka kamu, tapi tidak seluar dalam kamu. Sudah jatuh ditimpa tangga, di timpa pula buah nangka dan dahannya.

Jika kamu memakai seluar dalam bersih yang baru, tidaklah kamu malu bila paparan-paparan itu menjadi isu kebangsaan. Mungkin juga antarabangsa. Ingat, jika kamu hitam, mungkin paparan itu sampai ke India.

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

susah betul org ketagih blogging nih..
aku, sambil kerja, terlintas kat kepala.. ambik kertas.. tulis tulis tulis.. tulisssss..
hmmmmm...

moplantai berkata...

PAsukan beruniform Malaysia spt Tentera/Polis rasanya dpt seluar dalam bercop HAK KERAJAAN MALAYSIA free kan? Agak2 tentera2 kita akan beli sendiri seluar dlm baharu ke (even dah koyak rabak) selagi subsidi seluar dalam baharu setiap tahun lambat diagih2kan? Hahahahaha.

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin