Khamis, Mei 25, 2006

BATU-BATU BERBONGKAH-BONGKAH

"Dari sudut ini kita boleh melihat buaya. Lihat muncungnya ke atas."

Alih bot.

"Dari sudut ini kita boleh melihat penyu. Ada kepala dan ada cengkerang."

Alih bot lagi.

"Tengok tu. Siapa tidak nampak ikan paus, dah dekat masa untuk mati."

Kami dibawa keliling pulau itu melancong melihat batu-batu berbongkah-bongkah di sepanjang pantai. Ada yang bulat, ada yang kotak. Ada yang panjang, ada yang lonjong. Tidak kurang juga yang bujur-bujur. Agenda ini gagal untuk membuat otak aku tersenyum. Batu-batu itu kelihatan seperti batu-batu depan rumah aku. Cuma besar sedikit.

12 ulasan:

Nizam Rusli berkata...

haha! tapi pastinya tok tidak rugi dan menyesal kerana pergi..

Rosram berkata...

Untung Tok dpat tengok batu berbentuk binatang...batu bentuk orang pernah nampak?

Tok Rimau berkata...

Nampak batu kaki orang tu.

For the same experience, tengok awan.

Bentuknya berbagai-bagai. Lihat kat atas tu, ada arnab dikejar Formula 1.

Pun begitu, sebab melencong dgn kawan-kawan yang kita maka BEST kat situ la.

Pegawai Khalwat berkata...

Batu?

Melancong tengok batu?

Dalam makna tu....

blackpurple berkata...

Bertuah tok dapat tengok batu macam-macam bentuk...di sini yang banyak batu bersegi-segi...

esis berkata...

batu bentuk ikan duyung ada?

.:HalogamoRa:. berkata...

aaa...ni x abis lagi pasal pangkor trip nih, batu mcm si tanggang ada tok?

Op berkata...

nasib baik aku tak ikut sekali
haha.

BooK berkata...

tok:
aku tak kesah sgt ke mana.tp kalau ngn kawan-kawan. aku suka.
manusia kadang-kadang mencipta macam-macam. khayalan untuk diseswai kan dengan keplotak die. pulau bentuk babi betina pun ade.

artisticklytouch berkata...

tok, kesian pemandu pelancong tu kan, gigih dia berusaha nak mengkagumkan tok dan kawan2

Ron97 berkata...

selepas itu
tok,
sudah lupa akan batu batu yang berbatu batan
dia pertama
dia terakhir
naik bot dengan berat
masih belum puas menyelam, berenang
dan membuang.
gian.

rasso berkata...

memang best kuar ngan kawan2...
tapi lum ada peluang begitu...

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin