Selasa, April 19, 2011

Official email account for each Malaysian adult

Petikan The Star Online

Rakyat tidak perlukan e-mel 1Malaysia. Kita sudah ada banyak emel percuma yang stabil dan boleh diharap dari Gmail, Yahoo Mail dan MSN.

Kalau mahu bagi rakyat maklumat, rakyat boleh pakai apa-apa e-mel pun dan langgan dari penyedia maklumat. Mudah.

Ini adalah kitaran semula idea 2005 K-Perak. Masa itu mereka mahu bagi setiap bayi satu emel percuma. Rujuk SINI.

Tolonglah jangan membazir. Gila. Ini idea paling bangang!

Apa yang rakyat mahu adalah internet percuma atau murah. Apa guna emel kalau tidak ada Internet? Fuck!

Lagi satu hal, laman-laman kerajaan pun sekarang dah banyak bertukar ke Facebook. "Cari kami di Facebook." Apa sudah jadi?

7 ulasan:

bujal X berkata...

bayangkan.

"din,nanti add nenek kat fb kamu tau"

ada emel,ada internet,ada internet,ada fb,ada fb masalah sosial.habislah orang tua kat malaysia nanti~

haha~~

Nik Zulkhairi berkata...

salam.
ni salah satu cara kerajaan 1malaysia nak sedut duit. benda yang tak perlu, diwujudkan. dapatlah kayakan kroni.
sekian. salam SAPUmalaysia.

@rep berkata...

WOW. EASY MONEY!!!!

Cik Su Life Cycle berkata...

berapa banyak email la cik su dah ade ni.. yahoo mail, google mail, msn mail, macam2.. ade lagi nak tambah..haha.. lai lai..

afrohead berkata...

ini buang duit namanya.

Megat Alam Shah berkata...

Membodoh-bodohkan rakyat....

TunjukSatuJari berkata...

social network? hahahaa, gomen tengah cuba mendekati rakyat yang sedang cuba jugak menjauhi mereka. kejor!

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin