Selasa, Julai 04, 2006

SEHARUM KASTURI

Ingatan aku amat jelas. Waktunya pagi jam 7.30. Tempatnya di pintu pagar Pusat Pengajian Persediaan, ITM. Yang aku tidak ingat adalah siapa dia yang menyapa.

Dia memuji ikhlas, "Wangi kau hari ini. Aku suka bau ini. Mana kau beli pewangi ni?"

Aku diam seribu bahasa. Tidak manis jika aku menjawab jujur, "Bau ini datang dari ketiak aku. Aku pakai haruman ketiak terlebih hari ini."

Kami pun meneruskan perjalanan ke kuliah.


LAWATAN SAMBIL BELAJAR
Naga: Seharum Kesturi
Daun: Teknologi Terbaru Kunci Tandas

11 ulasan:

rasso berkata...

Datuk Rimau... wa gunakanlah produk Avon untuk mewujudkan wagian semulajadi... hahahahaha

.:HalogamoRa:. berkata...

hahaha...tok! jwb je polo sport

kingbinjai berkata...

ah sama tajuk ngan sinaga

Mr PenyuBiru berkata...

sapela kwn tok yg tak tau bezakan bau deodorant ngan perfume tu..isk..isk kecian..Dan.aku pun tak tau bezakan jugak..Dan...

shazy berkata...

Selalunya,...orang lelaki yang tak tahu bezakan antara bau pewangi ketiak dan pewangi badan.

Ho..ho..ho..!

colourful chicken berkata...

kalo pewangi tu boleh tahan sampai 2 hari kan best. jimat sikit...

Nizam Rusli berkata...

minah, agaknya berwangi-wangian apa?

JBM8141 berkata...

saya kalau demam, mandi pagi style p ramlee, mesti pakai (org kedah gelak je bila dengar org johor sebut 'pakai' instead of 'guna') wangian banyak2.

errr tok, teringat entry tok satu ketika dulu
http://www.hmetro.com.my/Current_News/HM/Wednesday/Setempat/20060705085541/Article/indexm_html

JBM8141 berkata...

apasal keluar sekerat jek link tu? maleh nak pk la. tengok harian metro hari ni, ada kaitan kot dgn entry tok pasal pencopet kat highway.

ontahsapo berkata...

wah wangi ketiak kau, isk..siapalah yg terjatuh cinta tu...

Op berkata...

bau natural body keh keh keh.

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin