Isnin, Jun 04, 2007

BOMOH HUJAN DIPERLUKAN

"Faizul, aku tersenyum menerima rintik-rintik pahala dari langit. Tanpa aku sedar aku berpayungkan dosa hitam yang pekat."

.Noktah.

.............................
CERITA LAIN PULAK. HEPI LA SIKIT.


KALIAN DIJEMPUT UNTUK MERAIKAN WEBLOG DAY BERSAMA GENG JURNAL

Apakah nama program ini?
Hari Weblog Sedunia 2007

Bila tarikh ianya berlangsung?
Pada 16 June 2007 – Bermula daripada pkl 9 pagi – 5.30 ptg

Apakah acaranya?
Terbahagi kepada dua bahagian:

Sessi: Pagi – Treasure hunt Elarti
0930 - 1430 : Treasure Hunt - dikendalikan oleh Attokz.

Sessi Ptg – Games & Makan-makan POTLUCK & Penyampaian hadiah Treasure hunt
1400 - 1500 : Makan-minum. (Pot Luck)
1500 - 1515 : Kata-kata aluan oleh Tuan Presiden GJ. (tepuk. tepuk)
1515 - 1545 : Ice-Breaking
1545 - 1645 : Permainan
1645 - 1700 : Penerangan jawapan Treasure Hunt oleh Attokz
1700 - 1730 : Penyampaian hadiah & penghargaan utk pihak luar yang hadir atau cabutan bertuah (jika ada sponsor)
1730 : Bersurai.

Berapa bayarannya?
Treasure hunt + sessi ptg = RM7
Tresure hunt sahaja = RM 7 ( tak nak tau jawapan ke?)
Sessi petang sahaja = RM5

Apakah dia Treasure hunt?
Segala persoalan tentang treasure hunt sila rujuk FAQ TREASURE HUNT dibawah

Saya tak nak join Treasure Hunt, bolehkah saya menyertai program Weblog Day?
Boleh, Sessi petang bermula pada pukul 2 ptg. Di Taman Tasik Titiwangsa.

Apa itu POTLUCK?
Acara makan-makan dimana makanan dibawa oleh hadirin. Maknanya penganjur tidak menyediakan makanan. Ini lagi seronok kerana orang yang hadir dapat menunjukkan skill memasak atau skill membeli masing-masing.

Pinggan, cawan dan sudu garfu plastik di sediakan oleh penganjur.

Apakah menu yang digalakkan bawa?
Segala bentuk bahan makanan yang tak perlukan proses masakan. Daripada menu Cordon Bleu kepada Sumi Jeli manis rasa buah-buahan adalah amat dialu-alukan.

List barangan untuk dibawa:
1. Air botol bergas, Air mineral
2. Buah-buahan – tembikai, apple, jambu batu beserta otak-otak dll
3. Home cooked meal/ atau tidak – Nasi grg, kuih karipap, meehun grg, lauk pauk, sandwich dll
4. Desert – Kek, brownies, Jelly, Nata de coco, cupcakes
5. Makanan ringan – twisties , kekacang dll


Saya tak tau nak bawak apa, macam mana?
Bawak apa yang tiada lagi dalam list barangan. Atau apa yang anda mampu bawa. Apa yang kita semua makan bergantung kepada apa yang kita bawa. Kalau semua orang bawa mihun. Maka akan ada parti mihun pelbagai tema pada Hari Weblog Day.

Apa hadiah yang akan saya dapat?
Ia bergantung kepada AJK hadiah, jika ada yang dapat sponsor maha besar. Besar la goodie bag kita. Siapa yang ada rezeki lebih, nak sponsor hadiah. Amatlah dialu-alukan.

FAQ TREASURE HUNT

Apakah nama program ini?
Treasure Hunt ‘Elarti’ yang dianjurkan sempena sambutan hari weblog sedunia

Mengapa Treasure Hunt 'Elarti'?
'Elarti' adalah bunyi sebutan yang dieja kembali untuk LRT (Light Rapid Transit). Treasure hunt kali ini menggunakan konsep bersektor, dimana setiap sektor berada dikawasan stesen LRT. Dengan erti kata yang lain, pengangkutan untuk bergerak ke setiap sektor boleh menggunakan LRT.

Apa itu treasure hunt?
Satu bentuk permainan pencarian perkataan yang mengabungkan beberapa teknik dan strategi untuk penyelesaian

Saya tidak ada pengalaman, bolehkah saya turut serta?
Boleh. Jadikan program ini pengalaman pertama anda

Saya tidak mahu menyertai treasure hunt, bolehkah saya menyertai sambutan hari weblog ini?
Boleh. Anda masih boleh menyertai program santai di sebelah petang tetapi anda akan terlepas pengalaman berharga dan tidak merasai keseronokan berganda ketika treasure hunt

Treasure hunt kali ini konsep apa?
Konsep Town Walk-Hunt, jenis pencarian bersektor

Berapa orang dalam satu pasukan?
3 orang ( mandatori ). Gabungan tidak mengira usia, jantina atau status

Berapakah bayaran yang dikenakan?
RM21 setiap kumpulan. Dengan kata lain, setiap ahli kumpulan RM7

Apakah perlu meletakkan nama kumpulan?
Perlu. Untuk memberikan identiti tersendiri kepada kumpulan anda dan memudahkan urusan penandaan kertas jawapan

Pakaian apa yang perlu saya pakai?
Anda perlu berpakaian, jika tidak mahu berpakaian seragam sewaktu lahir. Disarankan memakai pakaian yang menunjukkan anda dalam satu kumpulan yang sama.
( cth : kumpulan Pink Platun – memakai swimming suit dan bersayap berwarna merah muda, misalnya )

Dimanakah program ini bermula?
Dataran Merdeka – tempat letak kereta Perpustakaan Kuala Lumpur & Muzium Kuala Lumpur

Dimanakah program ini berakhir?
Taman Tasik Titiwangsa – tempat letak kereta bersebelahan Stadium Titiwangsa

Tentatif acara?
Pendaftaran - 0930
Sessi Penerangan - 1000
Flag-Off - 1030
Penalti - 1400
Tamat - 1430

Tempoh Maksimum - 4 jam

Saya tidak mahu datang awal, masih bolehkah saya menyertainya?
Boleh. Tetapi mestilah datang sebelum Flag-Off bermula pada jam 1030 pagi. Tetapi anda akan terlepas sessi penerangan.

Saya datang lewat selepas Flag-Off, masih bolehkah saya menyertainya?
Maaf. Sila hadir di Taman Tasik Titiwangsa bermula jam 1400 petang untuk pendaftaran program santai.

Perlu bawa apa?
Disarankan untuk membawa kamus, thesaurus, pemadam, cecair pemadam, pen, pensel, pembaris, clipboard dan yang difikirkan perlu seperti lipstik, compact powder dan sunblock, barangkali.

Apa yang saya akan dapat?
Hadiah dan gelaran kemenangan ( jika menang ), goodies bag, pengalaman, persefahaman, kenalan baru dan kenangan manis yang tidak ada dijual di 7-eleven.


Flag-Off (tempat mula) & Drop-Off Zone (tempat tamat) dah ada orang jaga belum?
Sudah ada. Aku akan dibantu oleh Kaseh (baca : tunang tercinta) untuk menguruskan pelepasan dan penerimaan jawapan di Drop-Off Zone. Jadi spekulasi atau permohonan untuk jaga tempat ini sudah terjawab. Attoch, sorry bro!

Pembentukan grup bila boleh muktamad.?
Pengesahan kumpulan ialah pada 13 Jun 2007 (Rabu) sebelum jam 5 ptg

Peta laluan diberi bersama atau carik sendiri?
Tiada peta laluan. Treasure-hunt kali ini berkonsepkan Town-Walk Hunt dan bersektor. Jadi, memang sah tiada penggunaan peta. ( Apa barang la, automobile treasure hunt pun pakai tulips je bro!)

Kalau hujan kira aktbt dibatalkan?
Bergantung pada keadaan dan situasi semasa. Sekadar hujan renyai dan rintik-rintik, treasure hunt tetap diteruskan. Tapi, aku boleh minta Wak Khalid Salleh baca jampi tolak hujan! Harap cuaca cerah ketika hari kejadian.

Untuk Maklumat Lanjut:
Baca Forum Geng Jurnal

.....
CERITA LAIN LAGI
Pink Platun

Buku Baru!!! Buku Baru!!!

SUDAH BERADA DIPASARAN!!

3 ulasan:

ontahsapo berkata...

hmm... treasure...

amyz! berkata...

Terima kasih TokR menyokong Pink Platun.

Harap TokR dapat datang Weblog Day. :-)

nUr@dDeEn berkata...

Wah!! Macam best jer.. aisey, nak masuk treasure hunt pun takdak geng. Camner tok? :D

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin