Rabu, Oktober 14, 2009

BLOCKED, REMOVED, DELETED



Di lot tempat kereta itu cuma ada dua kereta. Sebuah Mini Cooper berwarna merah dan sebuah Land Rover Defender warna hijau pekat. Tiada orang dalam Land Rover. Kedua-duanya, Fridae dan Nur Sundae dalam kereta yang lagi satu. Fridae memandang kepada Nur Sundae. Masing-masing dengan Black Berry dan I-Phone.

"I dah block, remove dan delete you."
"I pun."

Fridae keluar dan berjalan menuju ke keretanya.

"Fridae."
Fridae menoleh.
"Ya?"
"Any last words?"
"Yes. I love you."
Nur Sundae membalas dengan senyuman yang terpaksa. Mana mungkin senyum dalam keadaan jiwa penuh sebak dan kesedihan. Dia pun menghidupkan keretanya. Lalu memecut laju. Sangat laju. Sepertinya laju seorang wanita sedang emosi.

Fridae? Fridae masih berdiri di tempat letak kereta dengan puing-puing asap dan habuk mula bertenang.

Dan esok adalah Saturday. Saturday yang kosong.

8 ulasan:

ZARA 札拉 berkata...

esok baru Thursday~

err..

noor afzan berkata...

nape sundae leh kawan ngan fridae..
saturday la besh~

StingRay berkata...

padat.aku suka.

kluxorious berkata...

that is one awesome quote.

ainyusof berkata...

Tok, this is the best touching entry!
Love it!

kuacisoya berkata...

Terbaik! sukeeee...

bakrihafizhisham berkata...

stail lah tok!
jumpa kat wedding akak azie,mr G!
:P

nmz berkata...

pergh,baca tajuk pun dah smacam je rasa
best cerita ni,dpt nmpk prasaan fridae n nur sundae
heh

psst
tgk nih,apa cerita?
sama cam last post tokrimau tajuk uncle botak
http://kid79.blog.friendster.com/2009/10/aku-yang-hitam/

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin