Jumaat, Oktober 16, 2009

LANUN ENTRI BLOG



Tengok entri Uncle Botak (3 Oktober 2009) dan bandingkan dengan Aku Yang Hitam (3 oktober 2009). Kurang ajar punya budak, kalau copy paste satu hal la, ini nak tunjuk daya kreativiti bagi sentuhan konon-konon sendiri punya masterpiece. Bukan ambil satu entri sahaja, bila gua bongkar arkib, banyak lagi entri gua dan orang lain telah "di beri nafas baru." Lahanat!

Mana dia nak lari, Internet ni sekangkang kera je. Kalau gua dapat budak ni, gua seligi sampai bersepai gigi.

p.s.
Sekitar 8.20am hari ini Kid79 kelam kabut padam blog dia. Gua hilang seorang pembaca setia. Nak nangis ke nak ketawa ni? Tapi kalau lu Google nama dia dan tekan cached, masih dapat baca.

27 ulasan:

miezi berkata...

wah. rajin dia alter.

Mr PenyuBiru berkata...

pergh! mmg lanun n3 blog btul la! agak² n3 ni dia copycat tak? hihi

tuan tanah berkata...

Uh, ada a few entries yang lain dia tiru jugaklah. Yang entri order merepek-repek tu saya pernah baca jugak, tapi tak ingat blog Tok atau orang lain.

Ni kerja gila nak plagiat hakcipta tok, macam kes Aminah plagiat Hanis Zalikha itu hari. Plagiat otai blogger, memang nak cari nahas.

noor afzan berkata...

isk2..pe nak jadi le..
walaupun dia ada 'tukar' sikit tetap x de beza~

terra berkata...

abang hitam ? euwwww tak klas langsung, agaknya dia tak kenal lagi siapa uncle Botak , tolak Soljah dan saya - Tok masih ada 41 826 ribu pengikut setia satu Malaysia.

ok Tok saya 'stand by' kat sempadan Siam. Kita tengok dia nak lari ke mana :(

terra berkata...

err..err...
dengan ini saya mengesahkan abang hitam turut mengedit entri Tok pada Jun 18 - Tinggal Sebumbung menjadi Berangan Sekejap !

kikikii.. amacam Tok ? setia tak saya ?


p/s entri pp pun ada gak kan ?

Tok Rimau berkata...

Gila banyak entri aku dia dah ejas dan rompak. Sejak 2008 lagi.

Ni gua nak jadi orsman tikus dan bom budak ni.

nasrun berkata...

haaa...dah dapatdikesan dah yang mane...ish2 itu pon nak ciplak...berkarya biarla dengan hasil nukilan sdn.bhd.ape maknanye jika hasil karya milik org diperakui hak milik sendiri.kepuasan tahap 0.saya sokong tok G

pijapepijat berkata...

budak neh saje carik nahas..
rajen bebeno plagiat entri org lain.
nak famous cepatla tuh..

nizamsani berkata...

Haiya..macam ini pun ada ke.

kluxorious berkata...

hehehe dah nama pun internet.

amANI berkata...

Tok tak hilang pembaca setia, cuma hilang lanun plagiat entri saja.

Berturut2 jugak dia curik entri Pipiyapong.

Entri Tok, 21 Jul 09.

ZARA 札拉 berkata...

keji betul...
ada gak org wat ni~
ish3~

cahaya berkata...

hikhikhik..
takde keje kot depa tuh(^^,)

BuRuuj berkata...

ish...ish...tak sangka yerk? that means tok, yg tok punya entri best2. sbb tu cokang sesedap raser!!!

kuacisoya berkata...

sepak je tok.pandai pun delete, bengong plagiat ubah sikit sikit je.ni kalau ada subjek plagiat ni musti tiap sem anugerah dekan!

Awang Kapak berkata...

Tok, kalau ikut hukum hudud, nak kena potong tangan ni tok.

Bawa ke mahkamah syariah. Bahaya plagiat

Amy Z! berkata...

Belasah dia Tok, jangan tak belasah.

Hari tu ada org plagiat Nett & Nida. Kena sembur habis-habis sampai tutup blog. Bukak blog baru pun private. Harharhar.

Ada master pulak tu budaknya~ Belajar tinggi2 pun bodoh~

ainfazrin berkata...

kesian lah tengok orang yang suka plagiat2 ni.

lagi kesian dekat makwe dia. mesti terus mintak putus satgi. macam Fridae and Sundae. ngeh.

nampaknya Saturday si Kid79 takkan seceria dulu, bermula hari ini. ;)

Firol berkata...

Mesin fotostat pun ada ye..

cT cHaN berkata...

pathetic sungguh dat lanun~ get a life~

nmz berkata...

yeah
orait tok, tak de hal la..ur welcome juga
nmpk sgt tok punye sbb igt lg entry itu
macam2 gak jumpa bila baca..sah2 baca entri blogger lain cam pipi diadjustnya
mmg lanun
yg penting tulisan sendiri mendtgkan kepuasan.
heh

dugongsenyum berkata...

aku pulak kes lain, sebahagian daripada buku aku disalin dan dipindahkan ke blog, takde kerja punya orang! aku punya tagline dijadikannya nama blog http://bukandugongbiasa.blogspot.com/

Aku berkata...

Tok....,

Kita tangkap N Kerat buat sate

madulebah berkata...

ha ha ha... saya yang ala2 ni pun ada orang plagiat entry.. ni kan plak tok yang fofular..

eh tapi amyz haritu nett kata ada lagi blog dia. Tapi tatau lah kot dia dah private lepas kami jumpa balik blog baru tuh.

Tapi tetap tak serik tau blog baru tu pun ada lagi plagiat entry aku.

eh eh sori tok guna ruang ni sembang ngan amyz.. ha ha ha

fievelski berkata...

dah ala ada komen aizul marcello dekat situ.siot jer

MARSLI N.O berkata...

Salam Sdr GB: Mujurnya Sdr rajin menyelongkar. Ketemu pencuri sedemikian. Barangkali satu waktu saya juga memerlukan orang seperti Sdr untuk menjejak pencuri dan pembuli. Saya datang membaca di sini.

Marsli N.O

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin