Khamis, Februari 11, 2010

BUKU KEKAH SAMPAI JB HARI SABTU

Ada la satu Sol-jah ni. Dia MMS gua gambar sesi pra-otograph buku Siapa Kekah Bidan Sepiah. Dia tulis juga, "Kitaorang sedang sign buku. Lu takde, nasib la."

Gua memang tak pergi KL untuk Maskara Februari. Gua ada Urusan Seri Paduka Baginda sebagai penghalang. Bukan sengaja pun.

Jadinya sesiapa yang dah beli Siapa Kekah Bidan Sepiah, mereka dapat semua tanda tangan ahli Sol-jah kecuali gua.

Ada mamat sound gua kat FB, "Gua ada semua tandatangan kecuali lu. Nak buat macam mana ni?"

First and foremost, sign-sign buku ni memang perangai rockstar tak ingat. Bukan Sol-jah nak riak bangga diri ke apa. Ish, perangai tempah neraka tu. Tujuan sign buku ini adalah untuk meningkatkan harga buku. Untuk keuntungan masa tua pembaca juga.

Nombor satu, buku Sol-jah cetakan terhad. Rare. Gua cakap lu.

Nombor duanya, jika salah seorang dari Sol-jah mati. Atau dua orang. Atau semua mati. Jet peribadi kami terhempas misalnya. Buku ini akan bertambah rare. Lagi melambung harga kalau lu simpan signature orang dah mati.

Ketiga, lepas baca lu boleh ajak kawan-kawan main role playing game Harimau Jadian. Panduan dan cara-cara bermain ada dalam buku ini. Ini pertama dalam dunia orang buat buku interaktif. Rare gila tu.

Memang sekarang harganya RM20, tetapi bila buku ini habis dijual, ia jadi makin rare. Harga makin naik. Lu kena simpan baik-baik balut dengan plastik.

T-Shirt Nirvana dengan tanda tangan Cobain masa keluar dulu harga RM20 je. Sekarang kat bundle pun jual RM500.

Gua pun memang ada simpan beberapa naskah buku Sol-jah dengan tanda tangan lengkap ahli. Kalau gua mati kelak, buku ini boleh buat pelaburan.

Ada awek sms gua, "Bang, saya ada buku Sol-jah yang ada gambar bontot-bontot lelaki tu. Sekarang saya nak yang ori- Mwah! Syasha."

Ish, mana awek ni dapat nombor gua. Mmm... entah-entah bukan awek pun. Takuttttt.

Kembali kepada thesis statement.

Apa yang gua nak fokus sebenarnya, Buku Siapa Kekah Bidan Sepiah ini memang rare. Belilah untuk jaminan hari tua anda.

Kalau ada tanda tangan Sol-jah yang kat KL lagi la rare. Kalau lu boleh tangkap gua untuk lengkapkan tanda tangan, lagi rare buku tu. Lu sorang je ada.

Macam treasure hunt. Buku-buku Alaf 21 mana fun begini? Kan?

Okay, 10 naskah buku akan sampai di JB malam Sabtu ni. Mana-mana pergi gua bawak dalam beg. Gua akan makan sekitar JB. Kalau gua banyak duit, mungkin kat hotel 5 bintang. Kalau takde duit, warung belakang jalan Meldrum pun gua layan.

Kalau lu nampak gua, lu tegur. "Psttt, brader... lu ada barang tak?"

p.s.
Sesiapa yang tak suka direct selling, boleh la beli via online di SINI.

6 ulasan:

terrarosa berkata...

oklah saya mengaku, saya juga ada niat melabur dalam buku 'kekah' ni,
sebab tulah saya beli 2 bijik :P

keh keh keh......

BuRuuj berkata...

tok, sy rase sy kenal tok yg mana satu. ish..ish...askar pun pakai baju tok!

BuRuuj berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Bukan Sepet berkata...

baru ni ler aku jumpa manusia yang suh beli buku dan tunggu dia mati sabagai pelaburan...

korang memang konpom urban! urban maksima.

amANI berkata...

Ini dah macam peraduan "orang misteri Era dah" nak carik Tok sekitar JB..

jo berkata...

hahaha...tergelak gua baca ayat paling last tu...

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin