Jumaat, Mac 09, 2012

MALANG BERBAU

Sneak Preview:: PAUS GAGAL 2nd EDition Coming soon Jun 2012

  1. Siapa kata malang tidak berbau? Masa aku hiking kat Taman Negara Endau-Rompin aku terpijak tahi orang. Malang itu berbau. 
  2. Dulu aku chemo, Addy sokong dgn botakkan kepala. Bila Addy mula pakai pendakap gigi, aku sokong dgn pakai klip kertas di gigi. Padeli berhenti main besi di gym. Badan dia mula naik. Aku nasihatkan dia agar pakai bra.
  3. Mizah mengarahkan Harris agar tidak kacau dia lagi secara halus. Mizah kata dia berpindah ke kawasan yang tiada signal telefon.
  4. "Orang2 besar ni sama dgn ikan paus, w/pun besar jarang kita nampak," keluh seekor bilis kebanyakan.
  5. Roti telur lebih mahal dari roti kosong. Ghulam pun kata kpd pelanggannya roti kosong habis, tinggal roti telur shj.
  6. "Guru mengorban diri utk anak bangsa. Guru boleh diibaratkan sebagai apa?" "Rokok?"
  7. Pikap line kat #twtupJohor , "Awak @polan kan? Saya peminat awak!" Tengok nametag. "...lihat ni buku yg saya jual."
  8. Dlm dunia ini banyak patut. Patut ini dan patut itu. Patut yg paling patut adalah patut siapkan kerja.
  9. Harris tebalkan bukunya dgn membesarkan font. Kemudian dia letak label "Buku Mesra Mata" di atas kulit.
  10. Awak tak boleh buat rumah atas pokok ni. Ini pokok majlis bandaran.
  11. Walaupun kekasih ku sudah lama pergi, aku masih DM dia goodnight dan goodmorning setiap hari, tidak pernah gagal.
  12. "Aku dah pakai baju band ni. Takkan tak boleh ikut lagi?" rayu Abang Misai. "Baju the Teruna ni."
  13. "Cukup-cukup la bertwitter di opis tu Midah," bisik hati Midah. "Aku nak balik dan bertwitter di rumah pulak."
  14. Tiba-tiba dia tahu apa yang nak dikatakan tapi, tiada yang mahu mendengar. Cuping2 telinga terpotong di atas lantai bukan boleh mendengar.
  15. Din catering tekun menanti kredit namanya keluar di hujung filem. Tiba2, tukang projektor matikan filem dan budak jaga buka pintu panggung.
  16. Dia: Hari ini International Women's Day. Aku: Kena bagi hadiah lagi ke?
ULASAN PAUS GAGAL
"#PausGagal sangat epik. saya ulat buku. saya bagi tok 10/10 :D sangat." @liyanazin

"Saya perlukan kurang dari setengah jam nak habiskan buku tok. now i'm craving for more... :'(." @liyanazin

"I don't know about you but I giggled while reading Paus Gagal by @tokrimau. Kudos!" @YatAbdulGhani

"Cerita kontot dari @tokrimau . Dark comedy + elegance writing dari seorang warga senior," @Razaisyam

" #pausGagal sangat mudah dan seronok utk dibaca... nasib baik sempat beli semalam :) GOGOGO! TokGhimauuuu :P" @mynameisfatilah

"#pausgagal by @tokrimau sangat lawak dan ianya bukan #lawakhambar okay! Tahniah tok!" @yatrehayati

"i didnt buy it actually .my fren bought it n he left it in my bag .so i read it .anyway its funny ..." @zaquanMOHAMAD

"#PausGagal very entertaining, light, relaxed and apt. Looking forward for more!," @hadifahz

4 ulasan:

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin