Rabu, Januari 04, 2006

DANCHAN WEBLOG

Jigo cerita, dia tengok Adi. Tersenyum. Adi tengok dia. Tersenyum juga. Ha ha ha. Situasi dua sahabat yang pendiam. Tidak tahu bagaimana nak mula bercerita. ha ha ha.

Diam ini ada baiknya. Kurang cakap kurang dosa.

..............
Tidak seperti ramai orang, aku lebih terpikat dengan sistem blog Danchan. www.danchan.com/weblog. Pun begitu, Danchan tidak kaya. Maka sistem ini selalu terputus. Aku cuma tahu mengenainya melalui pesanan di Daypop.com (Juga satu inisiatif Danchan).

Daypop down until at least Jan. 7, 2006
Dec. 16, 2005

Unfortunately, Daypop is going to be down at least until Jan. 7, 2006. .... I'm also looking for colocation sponsorship. Managing a line to my home is just not cutting it. feedback AT daypop DOT com


Buat masa sekarang, aku bermukim di Blogspot. Sebenarnya blog ini sudah lama wujud. Tempat entri-entri yang tidak sesuai dengan konsep blog utama Tok Rimau.

19 ulasan:

Unsunghero berkata...

...ya Tok, nampaknya kita yang bermukim di danchan selama ini perlu menumpang kasih ditempat lain buat sementara waktu. saya juga telah 'berhijrah' sementara di tempat lain sementara menanti danchan kembali...

sinaganaga berkata...

Dude,
Nanti, apabila DANCHAN pulih kembali, kau kembali bermukim di sana?

kaezrin berkata...

somehow aku suke ko disini..mengimbas kenangan zaman otai2 spt aku dan ika bermaharajalela...skrg kami tinggal nama shj. :P

amyz! berkata...

blogspot pun ok.. cik easy yang geek pun dah bermukin di blogspot.

btw, tahniah! ;-)

tujuh86 berkata...

Orang putih bermadah, "silence is golden".

Apapun, aku bukannya pendiam. Aku cuma pendengar yang baik. :D

Anyway, aku rasa, baiklah kau buat Blogspot ni rumah baru kau. Kalau nak kira kestabilannya, Blogspot lagi mantap.

Aku setuju Danchan ada juga features yang bagus, tapi kejap ok kejap out tu dah kira satu bencana kalau idea dah melimpah-limpah terjun dari tempurung kepala.

Jumpa di JB, Raya Cina nanti?! InsyaAllah

Tanpa Nama berkata...

sekarang baru faham masalah blog Tok...

Ari tu singgah ofis Tok,nak ketuk pintu takut, Tok makan orang tak?

mo tat

rudy bluehikari berkata...

pertama-tamanya TAHNIAH! Awet 2005 milik tokr jua akhirnya. Keduanya, marilah berpindah ke blogspot beramai-ramai.

Tanpa Nama berkata...

biar banyak rumah blog, jangan banyak orang rumah hahahaha

-Basri

Tanpa Nama berkata...

guna sajalah blogspot nieh. lama2 biasalah. danchan selalu down. for the unknowns they might just lost your link completely.

takpun invest saja on own domain. he he he he

-rafthah-

Op berkata...

tak kisahla pindah mana-mana. janji boleh baca :)

pakbear berkata...

aku antara yg paling lewat tau tok dah pindah rumah. tue pun OP yg bgtau. lepas nie dah tak tercari2lah..

abdullahjones berkata...

miss your blog bro.

spyz berkata...

"cikeasy, kata geek, tapi blog guna blogspot!!!" kata matjan..

yaaa.. blogspot utk org2 geek!!!
:-)
kalau ko ada masa, copypaste balik entry2 lama juga ke blogspot..

Mar berkata...

Cari punya cari punya cari. Kat sini baru jumpa Tok Rimau.Nasib baik jumpa. Kalau tak mau 14 hari 14 malam angau. Hahahaha

Apa-apa pun tahniah atas kemenangan AWET 2005.

Bukunota berkata...

tokr, aku bukan orang teknikal. jadi aku lebih pentingkan content daripada medium. bagi aku, tak kira blogspot, dachan atau kepompom (allahyarham - mari kita hadiahkan fatihah kepadanya :P), yg penting kritikan sosial kau boleh disalurkan kepada pembaca.

bagi seekor rimau, walaupun dizookan, ngaumannya tetap bermakna. sekurang2nya, bermakna, "jaga2, walaupun aku dikurung, kalau terlepas, siapppppp!"

kaezrin berkata...

kepompom.net..salahkan administrator yg lupa nak password utk renew padahal aku dah volunterer nak byr utk domain..kekekekek

Cik Easy berkata...

Kepompom bukan arwah.. tapi sebenarnya cara utk kitorang (aku, kkeazrin, daun, ika) menyumbang ke arah pembangunan blog di malaysia.. bila semua dah terbangun..aku tidurkan kepompom... so tak patut al-fatihahkan tapi bacakan doa tidorrrrr....

Tanpa Nama berkata...

nie dah 7 Januari dah nie.....
DanChan punya weblog belum online lagik...

jadi, apakah, langkah seterusnya tok? masih nak bersabar lagi ke?

- yunir

1kHz berkata...

Stay kat blogger la tok... blogger ada rss/atom. boleh subscribe blog tok.

Tok pernah try w.bloggar? Boleh install kat PC, dan blog guna tu je. Tak perlu buka blogger.com.

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin