Isnin, November 12, 2007

CARI PENYAKIT

Aku, Gom dan Pyzul menyedut asap keluar masuk kerongkong di beranda. Masing-masing ada kotak sendiri, tidak perlu meminta-minta.

Sidang anti-perokok di dalam rumah melabel kami, Skuad Berani Mati. Rokok menjadi punca banyak penyakit. Label itu kena tepat pada kami.

Orang yang tidak merokok pun akan berisiko jika terdedah kepada asap rokok. Satu doktor berkata, "malah pakaian yang terdedah kepada asap rokok bahaya kepada mereka yang mengidap asma."

Sidang anti-perokok di dalam rumah menyeru kami supaya menghisap rokok dalam keadaan bogel agar pakaian kami tidak berbau asap.

Mmm, idea yang bagus juga itu. Mulai sekarang kami akan berkempen, "Bogel Demi Keselamatan Orang Awam. Katakan YA!" Semoga kalian rasa lebih selamat selepas ini.

...........

LAWATAN SAMBIL BELAJAR

Best Weblogs 2007



........


Di sebuah kedai buku di Kulai.

9 ulasan:

sinaganaga berkata...

Kamon guys, mari berbogel!

rasso berkata...

Hahahaha...

Hanya untuk perokok...
saya tak nak partisipasi acara bogelan ittew :p

el-Maaniq berkata...

janganlah selesaikan masalah dengan masalah!

DeanSham berkata...

rasanya kat jepun dulu tu, naga biasa dah bogel-bogel ramai-ramai nih.

he..he..he..

spyz berkata...

...

skirts up,

opsss...
....

smoke up,

pants down!!

:-)

Tok Rimau berkata...

Naga,
sempena dunia yg lebih bersih.

Rasso,
Kau tak tau apa yang engkau miss.

Elman,
-ve dgn -ve sentiasa +ve apa.

Dean,
Tidak hairan kenapa jepun lebih maju dari kita.

sPyzul,
Kat mana kita nak letak kotak rokok dan lighter?

pipiyapong berkata...

hisap je selagi boleh..tak kena langsung hisap rokok sambil bogel..

KodeeXII berkata...

nasib baik la sign tu tak tulis "Speling".

AtiQah berkata...

teringat kat perkataan "inter-course" untuk makna "antara kursus" di fakulti dulu...hahaha

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin