Khamis, November 08, 2007

TAYANGAN FILEM




Sempurnalah perjalanan Bumbung Aku Lantai Orang. Dari entri blog ke buku, dan akhirnya ke layar perak.

Tayangan Filem. Rabu. 7 Nov. 2007. Pulai Spring Resort Cineplex.

"Secara fizikalnya, Bumbung Aku Lantai Orang bermakna rumah flat, Flat Bukit Chagar itu sendiri. Subteksnya pula menunjukkan betapa seseorang itu tidak dihargai. Bumbung yang dijunjung adalah lantai yang dipijak-pijak oleh orang."- Tok Rimau

Agenda: Jamuan :: Habuan Gaji :: Tayangan Di Sebalik Tabir :: Tayangan Filem :: Wacana

LAWATAN SAMBIL BELAJAR
Banyak lagi foto skandal artis-artis Malaysia di cineplex oleh Rasso. Klik SINI.
Filem Amir dengan lokasi Flat Bukit Chagar juga. Punggok Rindukan Bulan.

.....................

Hari Raya is about asking for forgiveness and owning your mistakes. I do think, this song can be a good raya song.

Sorry, Blame it on me by Akon
"As life goes on, I’m starting to learn more and more about responsibility. And I realize that everything I do is affecting the people around me. So I want to take this time out to apologize for things that I’ve done, things that haven’t occurred yet, and things that they don’t want to take responsibility for. "

"...Even though the blame's on you, Even though the blame's on you, Even though the blame's on you, I'll take that blame from you"

13 ulasan:

rasso berkata...

#Huhu~ memang penuh skandeles... (tanpa awek cun)

#Lagu tu saya sokong sepenuh perasaan... hahaha

IbnRajab berkata...

hebat laman nih..

ada masa sila ke laman saya

http://ibnrajab.wordpress.com

tq

irdhihayati berkata...

really love this song too

.:HalogAmora:. berkata...

so... tok ada berlakon juga kah? atau sekadar d balik tabir...y mana satu ek..

Tok Rimau berkata...

Rasso,
Kita cuma menumpang manja.

Ibn,
Kau tak ikhlas datang blog ni. Kau cuma nak iklankan blog kau.

Yati,
Suatu hari kita boleh rap bersama.

Halo,
Ini filem ini Tok jadi Producer, Penulis Cerita asal, Subtitler, Director The Making Of and seperti biasa drebar kepada pelakon2.

Berlakon adalah watak sampingan sebagai Wak. Boleh anggap sbg comic relieve dalam BALO.

amyz! berkata...

Pergh! Tok dengar AKON? Hip hop la Tok! Wasssappp..

Chech berkata...

Tok, I met someone who looks like you. And he used the word 'sustainable' (as in 'sustainable games').

Where could I catch Bumbung Aku Lantai Orang?

Tok Rimau berkata...

Amyz,
Tok dengar semua. Apa yg main kat radio,itulah lagu Tok.

Chech,
We submitted the film to Asstro. Untung sabut timbul, untung batu tenggelam.

ayobkelubi berkata...

tok,benda kuning kat poket tok tu punch card tok ker?.
kalau betul.agak2lah tok, bawak punch gie screening. hehehe.

tok layan AKON?,tok mesti layan kanye west gak!. ;)

pipiyapong berkata...

bila nak ambik saya berlakon ni brader?dapat jadi orang sidai kain pun jadi le..saya mmg cukup tak berkenan dengan akon ni..

zara berkata...

jauhnye..dkt joho je..tanak tayang dekat kl ke..hehe...

Roti Kacang Merah berkata...

sikit lagi tak kenal, u without your topi koboi.

without ur topi koboi, barula nampak macam lecturer, heh heh.

but with topi koboi, nampak lebih macam seorang sutradara (or, sutrasuami??).

seniman jalanan berkata...

salam, aku x dijemput utk previu BALO...perbadanan filem nasional ade keluarkan insentif utk penggiat yang mahu buat filpen...isi borang tu...dpt buat filpen yg ketiga pulop....

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin