Sabtu, April 01, 2006

1 APRIL 2006

Mesti pergi Laman Seni KL pada 1 April 2006!
Mesti pergi Laman Seni KL pada 1 April 2006!
Pelancaran Buku Blog. 9 pagi - 5 petang. 1 April 2006*. Sabtu. Gerai 33.
Terkini:
Hari kejadian dah hampir sangat! Mari abang! Mari adik! Mari kakak! datanglah beramai-ramai. Baca pojok M-Star: Dua lagi blook Melayu terbit!

56 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kita TABIK tok R

-basri

ron97 berkata...

hmm..
Saya akan usaha turun dari Perlis untuk TOK

pak_daen berkata...

Tok

kenapa dlm kalendar artgallery pada bulan April tu belom ada apa2 event,

atau guna teknik menyembunyikan diri, takut nanti diserbu ramai peminat.

hari bersejarah tu, kukunya simpan, keluarkan pen jer utk menyain, pegiler buat senamrobik dulu, kang penat nak sain, peminat ramai nak serbu tu

akan cuba turun, nak jumpa pak naga dan pak rimau,
tak jauh tu dari Putrajaya

BooK berkata...

aku
tak
dpt
dtg

kirimkan
senaskhah
untuk
aku
di
sini

79/210 Grote St
Adelaide SA 5000

Tok Rimau berkata...

Buk,
Kau punya buku, suruh ex-classmate kau tu belikan dari Tok. Nanti dia kirim kepada kau. Dia seminggu dua kali jumpa tok. Hi hi hi. Jangan cemburu ya.

Pak Daen,
Harga hebat untuk hari pelancaran ni. Belilah 10 naskah terus... balik Putrajaya boleh jual mahal sikit kepada kawan-kawan ofis.

Ron,
Bawalah apa-apa jajan dari Perlis tu.

Bas,
Tabik balik kepada kau. Senangggggggggggg diri!

Geng,
Jika kalian 60-70% yakin hadir, boleh la senaraikan nama di sini. Bolehlah kami anggarkan berapa banyak kotak buku nak angkat. Patah pinggang kalau angkat 20 kotak, tapi yang datang beli 2 orang sahaja. Apa lagi, senaraikan kehadiran.

nordinar berkata...

Tidak tipu. Konform datang jika hayat aku panjang.

Tifani Teh berkata...

tok..
dibenarkan ambil untung dari buku AKB ker???

kalau sy tak malu sy datang... agak2 pukul 4.45, sihitam-manis-yang-malu2 cuba datang bg sokongan pd tok n naga...

ahsuez berkata...

tabik spring... tiong.. tiong..

tembakau jawa berkata...

okek iya tok, jamin datang membawa tembakau. baper kerugiannya nie..huhuhuhu..naga dan rimau kat laman seni...besh besh...calling calling arr kalau perlu pertolongan...

exc berkata...

Tok, tak berkesempatan lah saya nak hadiri launching.
Tapi masih nak beli juga.
Tak sampai lah sekotak. Senaskah saja, boleh?
(Penghantaran ke luar Malaysia ni.)

Seniman Jalanan berkata...

tok, mee rebus blok A tu orang lama punya ke yg baru, rasa dulu pernah skali makan lepas balik skolah dulu, yg itu ke yg tok maksudkan. nie cuti skolah mungkin balik JB.

RedBeanBun berkata...

InsyaAllah, saya dah suami akan sampai berjumpa Tok & Abg Naga di Laman Seni! Tok & Abg Naga jgn lupa siap-siap sign autograf atas salinan untuk kami, ya? ;-D

Tanpa Nama berkata...

Exc: Export AKB ke luar Malaya akan diuruskan usai program pelancaran. Tunggu ya.

Dinar: Bawa kamera sekali.

Moluska: Datang tau. Pakai sunglasses.

Ahsuez: tabik semula untuk kau san senannnngggg diri.

Seniman: Awek cun yang mengorat aku adalah anak arwah wak mi rebus tu. Sekarang waris dia ambil alih tapi bukan aku.

Readbean: sudah tentu untuk kalian berdua tentu ada. Tok nak ambil gambar dgn kalian berdua boleh?

----------Tok R

lady_emi berkata...

BERAPA HARGA SENASKAH?
SAYA X PERASAN KE ATAU X DINYATAKAN.

daun berkata...

sapa yang beli haritu dapat diskaun ek?

Ala.. ko promosi hebat2. Bagi 10% diskaun kononnn. Belum baca buku dah terurai. :P

BooK berkata...

tok:
kau jaga kawan aku itu baik2
beri buku tu pd die
ugut die bayar
dan hasut die poskan pd aku
terima kasih!

kingbinjai berkata...

alaaaaaa aku buat kenduri la hari tu!!!

tuan tanah berkata...

aisehmen...

tiket kapal terbang ditempah hujung bulan april la... missed lagi!

ecx berkata...

Noted.
Thank you.

Hamka berkata...

Saya baru 3 bulan belajar menulis blog, tak tahu ada blog anda yg hebat sampai muncul 2 mukasurat dlm akhbar…saya akan meluangkan masa membaca post anda yg lalu2, sekiranya saya berpuas hati, maka saya akan beli buku : ayah kita bos

Sekian.
Keretamayat.

ChikaDior berkata...

tu ar.Risau gak takot april fool punya keje... ekeke

kunci hilang berkata...

Kanak-kanak penghias muka depan tu,
anak tok ke?
atau cucu?

adadia berkata...

saya sapot.

Ku Keng berkata...

Kalu saya datang pakai kain pelikat, berbaju kaciprak boleh ke?

jowopinter berkata...

...kena beli ni.......hehehe

blackpurple berkata...

kena cepat2 booking...nanti sold out...hehehe...

syed syahrul zarizi berkata...

atok, spongebob tuuu! spongebob tu!!! ni yang buat hati berbelah bagi ni. dah tak boleh adjust tarikh ke tok? mawi pun boleh pospon kawin, inikan kita. Tahniah anyway, support 200 pesen..

Tanpa Nama berkata...

Emi yg cun,
Senarai harga telah dipamerkan. Harap maklum.

Daun yg ceria,
Diskaun betul-betul ini. Hanya utk 1 April. Tidak perlu bawa J-Card.

Buk yang dihormati,
Online transaction dan kaedah muamalatnya akan disiarkan selepas 1 April.

Hamka yg berusaha,
Teruskan usaha. tangga kejayaan.

Kingbinjai yg mulia,
Kenduri potluck. bawa sendiri makan sendiri.

tuantanah yg cantik,
Sila lantik proxy anda di Malaya.

Cika yg cun,
Kami tak sambut april fool.

Kunci yang gagah,
Jawapan terjawab pada 1 April.

Adadia yang lawa,
Thanks for sapot.

Keng yang terror,
Pelikat tu optional. Baju mesti pakai.

Jowo yg pintar,
Mesti beli. Kumpul wang dari sekarang. Berhenti merokok.

Black yg cerah,
Aku dah simpankan buku kau 3 kotak.

Syed yg budiman,
Spongebob tu siaran ulangan la. Tak payah tengok.

********* Tok Rimau

esis berkata...

itu tandanya tok sudah tua

budd berkata...

saing kawe kata demo nih femes sgt dikalangan bloggers, so kawe singgah la kejap. tak dan nok baco byk, kawe sibuk sakan. tapi dr senarai para pengkomen hak ramai tuh, kawe buleh agok demo nih femes sunggoh, tahniah Tok.

kawe pon baru-baru blajar pasal blog nih.

nina berkata...

tok, org pompuan tak singgah gerai buku masa pesta konvo..hehhee...lagipun dah habis konvo baru terbaca entri ni,ahaks..kirim salam awek cun tok ekk..dah naik keje dah dia?

Tanpa Nama berkata...

ESIS,
Tua badan tak apa, jiwa tetap muda.

BUDD,
Femes apekendanya. Aku jalan kat KLCC, tak ada orang kenal pun. Kalau ada yg ambil gambar pun cuma kamera CCTV sekuriti.

NINA,
Banyak kau borong kain? Nanti kau dapat duit kutu, beli AKB tau.


--------------TOK RIMAU-------

neeziee berkata...

harga kengkawan takde ke tok rimau??huhu

neeziee berkata...

harga kengkawan takde ke tok rimau??huhu

Tok Rimau berkata...

Neeziee,

Harga kawan-kawan? Bisa diatur tapi kau mesti buat sesuatu yang misteri untuk aku.

RedBeanBun berkata...

...ish, wa rasa debar-debar lak menanti April 1.

Maklum, aku ni peminat TokR sejak awal tahun 2003.
Nanti April 1, aku nak bergambar dengan dia. and mintak autograf dia. yeay!

Tu pun sebab dia kata dia nak bergambar dengan aku. dan suami.

Tu pun sebab dia peminat suami aku. bukan aku. obviously. 'duh.

huak.

debar. debar.

Ayah berkata...

Tok, Nanti minta sain sekali ye?

Tok Rimau berkata...

Redbean,
Tok pun berdebar-debar ni. Tak tau baju apa nak pakai pada hari kejadian. Nanti kita minta Zunar lancarkan buku.

Ayah,
Jangan lupa kenalkan diri nanti. Tok boleh bagi lebih dari sain. Geografi dan add math pun tok bagi sama. Jumpa di sana.

RedBeanBun berkata...

Tok,
Melihatkan kepada tips mudah yang Tok beri untuk lancarkan buku tu, maka Zunar telah berbesar hati untuk lancarkan buku Tok & Abg Naga & Mat Jan & 'Zine nanti, InsyaAlah :-)

Kita jumpa di sana di sana di sanaaaaaa!!

sofea berkata...

atok rimau yg comel..
saye baru je tahu pasal blog atok ni dan baru tahu juga pasal pelancaran buku ni. macam menarik. tapi malangnye saya masih bersekolah asrama dan tak dpt hadir ke majlis itu. nak beli pun tak mampu. best ke buku2 tu?

ros berkata...

laaa..aku yang jauh dari Tok pun memang tak tau pasal buku ni..aduh ketinggalan sungguh aku..Apa pun tahniahlah Tok!

pearl berkata...

Tok, saya memang plan nak turun alih2 dapat panggilan kena datang keje pulak... apapun tahniah..

Mar berkata...

Tok, tadi saya pergi Laman Seni beli Jongkang Jongket & Ayah Kita Bos. Mat Jan sain-sain atas buku. Tok sain-sain atas buku.Encik Naga sain-sain atas buku. Saya seronok sampai rasa nak lompat-lompat. Balik rumah saya belek-belek Ayah Kita Bos sampai muka belakang. Muka terakhir ialah mukasurat 154.Encik Naga tulis ayat akhir tak habis,"Mentol-mentol idea..".Saya tengok kandungan kat depan tulis sampai muka 160.Huwaaaaa, mana pergi "tentang Encik Naga" oleh Tok Rimau?Saya nak baca lagi dan lagi dan lagi dan lagi.Ke memang semua buku pun macam tu.Atau buku saya sorang yang jadi macam tu?

Sekian aduan saya di Biro Pengaduan Ayah Kita Bos.Sekarang saya nak mengadu dengan Encik Naga pulak.

yunir berkata...

Tahniah kepada kedua pengarah blook terbaru yang disebutkan.

dan wawasan Tok Rimau utk mengadakan campaign menulis amatlah hebat!

semoga berjaya,
dunia dan akhirat....

Ayah berkata...

Tok,

Awat cepat nah tutup kedai... sampai dekat kul lima, bila nengok gerai 33, dah kosong, gerai sebelah ada makcik tengah termenung.. RUGINYAAAAAAAA....

Mar berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Mar berkata...

Tok Rimau & Encik Naga orangnya baik lagi kacak bergaya.Tengok,tak sampai 24 jam aku mengadu pasal hilang mukasurat dah bagi respon.Tok Rimau siap sms bersungguh-sungguh nak ganti dengan buku baru (cuma aku tak mau sebab yang hilangnya sikit sangat.Tok, Encik Naga, email aja muka surat yang hilang tu).Encik Naga secepat kilat suruh aku emel dia.Mana nak cari penulis & penerbit buku baik hati lagi kacak bergaya macam ni.Rugi la korang kalau tak beli buku ni.Sedangkan aku baca Ayah Kita Bos yang hilang mukasurat pun dah rasa best gila, korang bayangkan kalau korang baca sampai ke mukasurat terakhir.Best tahap dewa-dewi kayangan tu maaaaaaa.Belilah, kalau tidak kau akan menyesal.

neeziee berkata...

abis dah aku borong ari tu tok rimau.klo ko ingat aku ler budak pendek baju biru belang2 tu.huhu.errr..leh ingat ke??

Tanpa Nama berkata...

errr.... tok! ade lagi tak? tak sempai nk pi laaa....:(

arfz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
arfz berkata...

Congrats on the launching!
Saya suka sangat buku ini.
Sudah baca tapi belum beli.
Bukan tak nak beli. Nanti ada duit saya beli.
Lepas baca buku ini, saya pun pandai main.
Main dengan kata-kata.
Kalau Tok Rimau dan Sinaganaga dah ada Ayah Kita Bos.
Diharap semua akan sabar menanti keluaran "Mak Kita Ma'am"
(apek jual DVD haram semua orang dia panggil bos, saya nak suruh dia panggil perempuan ma'am pulak sekarang)
;p muaskaskasss..

esis berkata...

sorry tok aritu xdpt bermesra. sbnrnya lari sekejap dari tempat kerja. semata-mata xnak miss u all. maksud aku buku u all.

tapi, memang aku puas dgn hasil karya tok. tersangat puas..

samurai berkata...

mula2 aku ingat koboi mana suka2 sign buku yg aku beli. rupa2nya tok rimau.

huhuhu..

neeziee berkata...

koboi topi merah..

Tifani Teh berkata...

berniaga mana boleh gelak besar2? nanti pelanggan lari tok...

ManMonCang berkata...

dia menghilang....lama juga. Lebih dari 4 tahun. Kini dia kembali.
AKU ISTERI DAN ANAK

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin