Selasa, November 09, 2010

APA KATA SURVEY

Masa gua muda dulu, ramai awek nak kawan dengan gua.

Tok post soalan di FB dan Twitter. Tok jumpa ramai wanita yang punya lebih ramai kawan lelaki berbanding kawan perempuan. Kenapa? Men are better friends?


Kita lihat jawapan-jawapannya.

Asrahales: nak faham lelaki kena kawan dengan perempuan ke>?hehehe

Zulhadri: Bcoz men understand women.

Ainfazrin: Lelaki tak cakap belakang. 'Boyfriend ko tu teruk. Tinggalkan je'. Kawan pmpuan akan swoh 'bersabar demi cinta'. Haha!

Gingerdon: because I talk/joke/fuck like a dude myself

KL48HFP: pompuan kalau sekelompok membawa bencana!

Atie91: perempuan xleh simpan rahsia seorg perempuan..HAHA

Khalizawati Mohd Zin: totally agree..

Cahaya Ilyana Zaini: Ada perempuan rasa berkawan dgn lelaki lagi seronok berbanding perempuan sbb lelaki x bzbody dan x menyebok hal dalam kain dia.

Zalila Isa: Otak perempuan yang sedia komplikated, harus diringankan dengan otak lelaki yang selalu make it simple. Tapi ada juga lelaki yang make it complicated.

Nisa Kamaruddin: sayelah antaranya. kawan dengan lelaki senang sebab cakap straight tak selindung-selingung, tak cepat terase hati dan tak emosional. juge boleh suruh angkat2 barang. heh.

Aishah Nur Hakim: sebenarnya, malas nak mengaku. tapi pemikiran perempuan selalu boleh diterima lelaki, walaupun sekadar "buat2 faham". perempuan rasa tidak membazir bila ideanya dicurahkan kepada lelaki berbanding perempuan. hate to admit this.

Zulela Jamaludin: saya suka berkawan dng lelaki .. lebih santai dan cool .. mmm .. tapi kekadang takut isteri isteri or gf mereka tersalah paham lah pulak :(


Nor Azlin: lelaki memerlukan perempuan ; perempuan memerlukan lelaki. macam magnet, mesti tertendang semula ke belakang kalau P-P, L-L. Sebenarnya, semuanya berkaitan psikologi. :P Penerimaan, mendengar, kadangkala, pihak berlainan jantina lebi...h cenderung memahami...

Hate to admit thid tooooo!

Fikri Kacak: Saya nak kawan dgn ramai perempuan tapi depa yang taknak kawan dengan saya :p

Ain Fadzal: sy byk kwn perempuan. kah kah kah. dulu sedang-sedang saya gemok banyak kawan perempuan. Tapi, sejak saya kurang-kurang gemok dari dahulu bertambah kurang kawan perempuan. sbb sy x cukup solehah. T-T

Nurul Yahya: Ada y tak kena dgn perangai perempuan tu..memilih kawan..susah nak bertoleransi..kalau org biasa,dia tak memilih,lelaki perempuan tua muda semua boleh dibuat kawan..

Yalynn Minority: saya sendiri asek terkene gosip liar dari mulut perempuan. mulut lelaki pun ada juga. tapi overall lelaki mmg mudah dibuat kawan selagi tidak menyelewang maksud berkawan. dan saya mmg punyai kawan2 lelaki yg rapat dgn saya. mereka lebih rel...ax dan tidak merepek fikirannya. at least blh balancekan pemikiran saya yang kadang2 merepek. neutralizer. dan saya juga punyai kawan2 perempuan yang rapat, ini sudah ditapis dari segi attitude yang sesuai dgn saya. saya tidak memilih sebarangan, ini penting supaya tidak tersalah pilih kawan yg BUSUK. :D

Spyz Tom Faizul: hv u ever heard what harry said to sally bout man-woman friendship? :-)

Aku La Q: baru nampak best, macam player coz ramai kawan lelaki... ha ha


Kesimpulannya: Lebih banyak wanita menjawab soalan yang Tok ajukan berbanding lelaki. Ini membuktikan dengan jelas dan muktamad  bahawa Tok mempunyai ramai teman wanita. Ha Ha Ha.

p.s.
Agak-agaknya lepas ni mereka unfriend Tok tak?

8 ulasan:

an.OO.an berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Amy Z! berkata...

perasan la tok~ :-p

Hambali ® berkata...

apa pengeras untuk menuntut ilmu Tok ni ...

ainfazrin berkata...

tok ni saja tau nak re-establish the fact yang dia sgt 'lovable' di kalangan wanita. hahaha. ceh.

Tok Rimau berkata...

Lepas ni sapa nak kawan, kena register downline. Majulah MLM untuk negara.

u l t r a b a e berkata...

puh...nasib time saya jd anak murid tok dulu tok x paksa kitorang amik gambar camtu...

Tok Rimau berkata...

Bae,
Sekarang compulsory amik gambar begini. Coursework: 5% ha ha ah

Siti Zafira berkata...

ek eleh tok.. kena register dulu?
janganlah bekeng & koya tok. kesian para wanita yang lain, sob sob.

tok, nak cakap something ni. posting ini sangat cool r tok. gambar tu kalau jadi kaver buku pun memang akan jadi superb. iyeee...

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin