Isnin, Oktober 22, 2007

TRAFIK RAYA

Benda paling akhir aku nak dengar setelah satu jam mengesot mengharung kesesakan trafik hari raya adalah komen dari penumpang yang baru terjaga dari tidur:

"Eh! Cepatnya kita sampai."

LAWATAN SAMBIL BELAJAR
Dean Sham The Director
Phu Ying The Muse

13 ulasan:

Chech berkata...

I behaved. I didn't sleep while my husband was driving (after he turned down my offer to drive). Instead of sleeping, I played my favourite cd's. He said, he preferred me to sleep. Ekeke.

Tok Rimau berkata...

Chech,
I prefer singing to prevent myself from dozing off. But passengers prefer the radio.

cik daun berkata...

Aku bukan pentido dalam kereta..

So I'll amused the driver with my very bad karaoke with videoclip style singing.. ahahaha..

Or with silly jokes that I got from my siblings.

It'll be a fun journey with me. Kecuali bila aku merajuk.. ahahaha..

kemat berkata...

patut turunkan dia kat bus stop berdekatan..hehe

blackpurple @ jowopinter berkata...

Aku cabut bulu hidung masa memandu. Tak sempat nak mengantuk pun!

spyz berkata...

anak2 aku bila balik johor,

"lamanyaaaa... bila nak sampai2???"

dan tidur lagi,

dan bangun lagi,

"lamanyaaaa... bila nak sampai2???"

Tok Rimau berkata...

Daun,
antara tempat popular untuk bergaduh dan merajuk adalah dalam kereta. Kenapa?

Ini boleh menambahkan statistik kemalangan.

Kemat,
Aku takut dia tertidur kat bus stop pula.

Black,
Bulu hidung tu kau letak kat tempat duit atau buang ikut tingkap?

Spyz,
Cakap dengan anak engkau, kita sebenarnya memandu tanpa tujuan. The journey itself is half of the fun.

ai berkata...

I always wake up when my husband ask.."sayang, can u drive instead of me? I'm sleepy already" hehehe

cik daun berkata...

Tok: Lagi lama perjalanan.. Lagi byk bercakap.. and kadang-kadang bila dah bercakap yang bukan-bukan.. gurau yang tidak-tidak.. ada la hati yang terasa.. ahahaha.. sbb tu la merajuk. :P

Tok Rimau berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tok Rimau berkata...

ai,
I tak bagi orang lain drive. X percaya. Kalau Tok ngantuk sangat, berhenti dan tidur.

daun,
kerana pulut santan binasa. Kalau sensitif sangat, cari pasangan bisu. mungkin lebih aman. ahak.

u l t r a b a e berkata...

sepanjang2 berulang alik dulu saya lah yang malang jadi driver..dengan perasaan jeles saya akan kejut passangers the moment dorang nak doze off..jerit ke..turn on volume kuat2 ke..nyanyi kuat2 ke..sepanjang 4 tahun mmg xde yg tido time saya drive..tp balik rumah, adik dari sekolah ke rumah x smp 15min pun boleh lelap tanpa batasan..xpueh hati dgn dia!!

Tok Rimau berkata...

Tok KALAU naik kereta dgn Ultra pun mesti tak tidur. Takut kena marah. :-)

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin