Selasa, September 21, 2010

10 PERKARA YANG MEMBATALKAN RAYA

  1. Salam cengkam sampai terseliuh jari orang.
  2. Salam bini orang sambil laga pipi kiri kanan.
  3. Tapau makanan open house sedang ramai lagi belum datang.
  4. Duit masuk poket sampul sepah-sepah.
  5. Mengutuk makanan tuan rumah.
  6. Mengesat tangan penuh lekit nasik impit kat langsir.
  7. Balik pakai kasut raya orang sebelah.
  8. Tumpang toilet tuan rumah tapi tak flush.
  9. Parking depan pintu pagar jiran tuan open house.
  10. Ziarah jiran yang kaya-kaya dan skip jiran yang miskin.
Ada lagi tak?

19 ulasan:

Mr PenyuBiru berkata...

11. dapat sampul duit raya terus bukak depan orang yang memberi.lepas tu cakap "singgit jer...harap sampul jer besar.."

Bainun Waheeda berkata...

zakat. x bayar batal rya. hahaa

yg_indah berkata...

miss solat raya.tak best woo.

Bukan Sepet berkata...

Raya rumah orang tak kenal. Nampak sangat desperado.

Apply to org dewasa only. Budak budak dikecualikan.

Qarmadharma berkata...

sms nak datang dan bagi signal suruh masak-masak

bellidler berkata...

...sempat lagi buat MLM

ateeka amer berkata...

tanya bila nak kahwin. grr.

Penulis Kami berkata...

"ni macam langsir tahun lepas"

Raja Fiqri Fauwaz berkata...

datang beraya rumah orang, lepas tu tanya, "lu tak pegi beraya ke?"

MushroomCute@Mariea berkata...

Gi beraya diwaktu2 tuan umah dah bentang toto,tilam bantal untuk tido..

Amiene Rev berkata...

pergi rumah orang, kemudian tidur kroh kroh kroh... semestinya ini membatalkan raya juga.

noor afzan berkata...

keh2..
batal posa ada..batal raaypun ada yea..

lagi,
datang umah semata nak duit raya.
makan tak nak.
minum tak nak.
sembangpun tak nak.

gua.kringet berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
gua.kringet berkata...

Pagi raya pertama dah sibuk cari roti canai dengan teh tarik.

deeno_x berkata...

Buat control remote astro mcm sendiri punye.. kacau daun anak tuan rumah nk tgk tv!

dugongsenyum berkata...

#13 Makan sebelum lapar, dah kenyang pun tak mau berhenti.

BuRuuj berkata...

makanan & minuman dh byk disediakan tp mintak yg xde dihidangkan pulak. ingat ni restoran ape?

Tok Rimau berkata...

Janji nak datang. Tuan rumah dah siap masak banyak, dia kensel.

Princess My Family berkata...

ada 5 orang budak datang beraya tapi bagi duit tak sama banyak.

Belum keluar rumah dah bukak sarug duit raya,leas tu cakap seringgit aje?p

ha ha ha

Selamat hari raya tok,tapi raya dah abis.

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin