Khamis, Mac 23, 2006

10 MUKA PENUH KOMIK



Ayah Kita Bos memperuntukkan 10 mukasurat khas untuk entri blog yang dikomikkan. Antara pelukis jemputan yang menyumbang adalah kartunis pujaan aku, Zunar dan isterinya. Di atas adalah contoh satu dari babak entri blog yang dikomikkan. Hari ini dikomikkan, esok mungkin diwayangkan. Mungkin.

...........................................................
BERCAKAP DENGAN JIN
Ali yang berdaulat & Khalwat yang pegawai,
Tamar Jalis buat aku menanam cita-cita menjadi dukun.

Tini yang dewi,
Jangan la panggil Tok abang. Berdiri bulu roma seperti ditegur pontianak.

Ron yang naik harga,
Sasaran utama bukan kuantiti tapi kualiti kultus. Ye ye ooo je.

Hitam yang ungu & Dark yang ampo,,
Aku tunggu-tunggu juga Bercakap Dgn Jin The Movie.


Abdullah yang Jones & Tujuh yang lamanenam,
Mona apa? Aku terlalu muda untuk tahu buku itu.

Gading yang Galuh,
Jika nampak ular. Lari setempat je. tak penat.

Bta,
Kau ketawa atau mengilai tengah malam buta itu?

Basri yang dugong,
Aku dah mula merangka kertas kerja. Kertas tu je yang kerja, aku goyang kaki.

8 ulasan:

samurai berkata...

huhuhu..

lawak je komik tu.

blackpurple berkata...

"Tau, tak apa, saya pakai apa pun nampak lawa"

hahahahahaha........memang tersungguh la kelakarnya...

sinaganaga berkata...

Rimau,
Oit2! Jangan beritahu orang. Aku sebenarnya Jaapar Taib.
Ha ha.

ron97 berkata...

aritu ngaku kata Ramlee Samsam.
mana satulah naga ni.

tupai berkata...

yg mulut bertutup tu (rima) sharifah sOOfia ker tok? ingatkan dlm buku JJ MJ ada sOOfia tu

Bta berkata...

mana gambarnya?

tok,
saya juga penggemar komik hasil kartunis zunar.

dan karikatur yang sampai sekarang masih saya ingat pasal gambar tok dett. dengan spek besar n idung besar.sejibik.haha.

saya juga ada melukisnya dan menunjukkan kat kwn-kwn.kem salam kat zunar ek.

tembakau jawa berkata...

dah rasa dah angin tsunami AKB dah nie, tok jgn tiup kuat sgt, pelan pelan kasi tiup arr...jumpa 1 april nanti.

faent berkata...

Tergelak gelak baca AKB. Lagi kuat gelak bila baca komik. Ingatkan MJ saje yg tuka ( * ) ( * )
hehehehe

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin