Selasa, Mac 14, 2006

SURAT KHABAR LAMA

rain-rain in the mountain

Permainan merebut kedudukan di atas sekeping kertas surat khabar lama ini amat gamat. Setiap kali muzik dihentikan, pemain perlu berlari ke tengah gelanggang dan memijak sekeping kertas suratkhabar. Kertas ini dilipat menjadi lebih kecil setiap kali satu pusingan baru dimulakan. Mereka yang gagal mencari kedudukan dalam kertas disingkir dari permainan.

Permainan ini lebih kurang macam Musical Chair. Dulu aku kerap menggunakan kerusi plastik sebagai alat permainan tetapi banyak sangat kerusi yang patah dihempap punggung.

13 ulasan:

Unsunghero berkata...

Tok Rimau...itu sungguh inovatif :)

Tanpa Nama berkata...

wahhhhh best idea ni.

-basri

Tanpa Nama berkata...

game aku sekolah rendah tahun 80 an...
prektikkanlah. maintain fitness.

blackpurple berkata...

....ni pun kira salah satu cara nak kitar semula suratkhabar lama ni....hehehe...

tembakau jawa berkata...

pendidikan jasmani ke nie tok...

Pegawai Khalwat berkata...

Ha ha ha... aku selalu menang kalau main game ni.

Biasalah, guna kuasa dan kekerasan.

Tifani Teh berkata...

aaaaaa... byk betul bakat tok.

sinaganaga berkata...

Apa gambar pungkok jer wak?

kunci hilang berkata...

surat khabar utusan semalam ke?
Gambar siapa yang ditenyeh-tenyeh tu agaknya.

ron97 berkata...

saya nak main jugak
saya nak main jugak ngan diorang

Mat Jan berkata...

kerusi patah dihempap punggung?

kalau yang menghempap tu awek-awek dalam gambar tu, gantikan saja kerusi tu dengan Mat Jan.

aku rela dihempap punggung mereka lalala!

adadia berkata...

haha.

Rosh berkata...

aku teringat komen sorang membe aku psl games macam nie yang mengajar kita jadi tamak, x nak berkongsi dgn orang lain dan pentingkan diri sendiri. dahla dari kecik main games nie. macam mengajar budak2 segala benda yang tak elok pulak. apepon, terserah pada penilaian individu la....

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin