Ahad, Jun 07, 2009

OMBAK & PANTAI

Sinopsis: Jika takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai dan jika tidak pulang dengan ikan, jangan salahkan angin dan ombak. Angin dan badai tidak pernahnya betul kepada nakhoda yang tidak tahu arah pelabuhan. Sesungguhnya di air tenang semua orang boleh mengaku nakhoda, sedangkan nakhoda sebenar ujiannya di dalam gelora. 

Inilah filem aku paling seni. Penuh pergerakan dan dinamik. Ia adalah sebuah filem anti-naratif yang akan membuat engkau berkata, "syukurlah ia sebuah filem pendek."


15 ulasan:

A t i Q a h berkata...

I cuma terbayangkan orang2 keliling yang pelik tengok Tok buat aksi merakam.

"Rakam video obor-obor mengawan gamaknya pak cik tu." HA HA HA.

Tok Rimau berkata...

Kat Tioman orang tak pedulikan Tok bikin apa. Lebih baik depa tengok minah saleh berbikini. ha h ah

Razaisyam Rashid berkata...

saya rasa, inilah skrip yang paling deep..terasa sayu bunyi ombak tu

:D

Tok Rimau berkata...

Kau belum tonton director's cut versi lebih panjang.

Nadine berkata...

Buatlah tok,apa apapun as long as u r happy,jangan lepas tu hilang macam jenderal tu dah!

alan berkata...

fuhhh memang kerja seni..tak dapat pengarah holywood nak ciplak hehehe

iYda Juhar berkata...

memang penuh ngan emosi ombak.

*ngeh

Princess Liyana berkata...

ha ha ha..mmg seni hbs..;)

pst: tak smpt rakam aweks berbikini ke ? ;P

famia berkata...

huiyo!

DeanSham berkata...

gua dah agak dah!!!

hahahaha, tapi terkena jugak!

dugongsenyum berkata...

Orang Tioman?.. alah tok.. orang berbikini pun diorang tak heran.

Tok Rimau berkata...

Terimaksih semua kerana berpura-pura teruja filem ni hebat. Tok tau kalian mesti tak mahu kelihatan tidak peka seni. ahak.

sabariah.noor berkata...

sbnrnye, time tuu mata tok tgk tempat lain..sbb tuu video cam. record ombak laut..

dugongsenyum berkata...

Membuatkan aku teringat salah satu babak dalam American Beauty yang ada sampah-sampah berterbangan ditiup angin.

Unsunghero berkata...

...filem pendek tokrimau yang paling menusuk jiwa aku sebagai penonton. tiada dialog-seperti-baca-skrip, tiada watak kecelaruan gender, tiada unsur komunisme. menonton filem pendek ini seperti menonton salah satu babak National Geographic. syabas! saya suka & tunggu lagi filem pendek begini...

ingat: audien tok pelbagai. jangan lupa khalayak minoriti seperti saya. terima kasih :)

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin