Isnin, September 07, 2009

HANGUS

Baru pulang dari KL. Trip kali ni macam masuk sekolah filem. Banyak yang aku pelajari dari:

Deansham, Shiro, Sameer, Pipi, Mail, Anip, Faz, An, Vovin, Razaisyam dan Rozinor.

Sesi kongsi pengalaman kami macam terasa macam berada di cafe sebuah sekolah filem. Rasa macam bagus.

Sebelum pulang, kami sempat berbuka puasa dengan master film maker. Dia belanja. Dalam dua jam duduk dengan dia kepala mula ting tong. Perghhhh! Ilmu dia punya la banyak, tak muat nak masuk kepala aku. Aku tidak boleh cerita di sini sebab ilmu itu tinggi sangat. Rasa macam kerdil sangat.

Tapi aku ingin memetik kata-katanya tentang mencari  lokasi filem sebagai penutup entri ini.
"I have paid my dues. Katakan mana ceruk nusantara yang aku belum pergi. Aku susur sungai-sungai di Kalimantan. Lepak dengan dayak telinga sampai pinggang. Aku jumpa buaya kuning. Aku jumpa beruk sebesar engkau (tunjuk ke arah Shiro)."

4 ulasan:

nizamsani berkata...

tahniah shiro.nama kau disebut-sebut master.

jo berkata...

shiro tu bukan anjing belaan shin chan kah?

iamstradust berkata...

teringat macam mana budak2 film indonesia bergerak..melalui pembelajaran sendiri dan berdiskusi sesama sendiri

pemburu buaya darat seriusly nice

nampak sangat director tu notty!!

noor afzan berkata...

mungkin shiro nih peminat sinchan?

tapi mmg tabik la kan kat master tuh..
mmg patutpun panggil die master.

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin