Isnin, Mac 17, 2008

MEMOTONG KEK

"Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men," - John Emerich Edward Dalberg Acton, (1834–1902)

Aku rakyat non-partisan. Sesiapa perjuangkan aku maka itulah yang aku suka.

Aku suka keadaan keputusan Pilihanraya 2008 kerana tiada kuasa yang mutlak. Semua parti mesti membodek rakyat. Semua parti mesti memastikan yang terbaik untuk rakyat sebab yang memotong kek untuk dibahagi-bahagikan adalah rakyat. Dan kali ini rakyat memotongnya dengan baik.

Memetik kata V dari filem V for Vendetta, "People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

25 ulasan:

~PrinceSS LiyaNa~ berkata...

Yeah, first person to comment in here.=)
Agree!Governments should be afraid of the people. Ini yg terjadi bler rakyat bersuara,4thn sekali je.Majority win.

Azhar Ahmad berkata...

Tapi, kerajaan sekarang sudah pandai gertak rakyat....

~PrinceSS LiyaNa~ berkata...

lupe plak nak tanye tok.kek perisa ape ek yg rakyat potong kali ni?hehe

azie berkata...

win win situation utk rakyat. pembangkang itu perlu ada spya kerajaan jd lebih mantap. taklah sume kuar masuk meeting jadi tukang angguk je.

wanie_agk berkata...

aku langsung tak pernah mengundi. kalau nak undi pun aku tak tahu mana nak dipangkah.

Tok Rimau berkata...

Princess,
4-5 tahun sekali rakyat membuang undi. Ada undi terbuang begitu sahaja kerana ada rakyat tidak mengundi dengan bijak.

Azhar,
Kerajaan gertak rakyat. Rakyat gertak kerajaan balik.

Azie,
Tidak mahu win-win. Yang penting rakyat menang. Parti-parti berkhidmat untuk rakyat. Bukan berparti dengan duit rakyat.

Wanie,
Proses demokrasi itu lebih dari pilihanraya. Kamu menulis komen di sini pun kira demokrasi.

A t i Q a h berkata...

Demokrasi: Dari rakyat untuk rakyat...baru dapat dipraktikkan sekarang..huhu

pengkau berkata...

masalahnya aku nak kek Pundak.

madulebah berkata...

saya berjanji akan memotong kek 5 tahun lagi.

he he he

ChikaDior berkata...

memetik kata C For Chika,
PM should afraid of Chika.


ahahaha.

:-s

Pa'chik berkata...

pawer tu de pipel.. hahah..
tak tahan nya, pail mb dan exco kat kedah hilang semua nih...

blackpurple @ jowopinter berkata...

Saya non-partisan masa di luar kotak undi saja... :)

sinaganaga berkata...

Kalau potong kek - tak ada awek genit di sisi - tak best juga!

elmi berkata...

tok, saya pun memotong kek juga pada hari ini.

Amiene Rev berkata...

Dompet di Jalan Masjid India memang murah, tetapi Pak Naga, duit tambang untuk ke sana, dengan jarak beratus-ratus kilometer, pasti memakan kos juga.

Haha.

Amiene Rev berkata...

Eh saya tersilap komen pada blog orang lain, barangkali sebab faktor refresh banyak kali, sebab ada gangguan sambungan internet di sini ketika ini.

Ini komen yang sepatutnya:

Disagree! Governments should be afraid of the people?

Goverment should be afraid of the God.

waterlily berkata...

Tok,
Aku bukan orang tamak,cebisan-cebisan kek sudah memadai. Jika tidak dapat cebisan pasti aku amok.
Aku cuma manusia biasa,bukan malaikat - makhluk suci tanpa nafsu.

ah tok berkata...

pastikan kek itu bukan kek span.

Masy berkata...

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people." <-- patutlah mcm penah dgr, rupanya penah tgk movie ni :)

tumpang lalu tok rimau...~

Azzam Supardi berkata...

Tok, kek tu ada lilin tak? Berapa banyak? 50 ke? Heh.

dugongsenyum berkata...

kek kita acuan kita haha

takde kek pulut kuning pun boleh jugak, tapi pastikan ada ayam/daging rendang untuk cicah hehe

ezham berkata...

bahagian kek aku aku mau yang ada buah. Kalau dapat strawberi lagi bagus.

ada sapa sapa nak berebut bunga atas kek ke?

A. E. berkata...

quite true. hehehehehehe.

ICe berkata...

"sekarang ni polis semakin rajin meronda kawasan kita ya," kata makcik sebelah rumah aku...

amirahsyuhada berkata...

kita tengoklah...dornag tu leh buat kerja je, selaam ni kerjanya menjerit je..bukan mentadbir...huhu..long live PKR.

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin