Selasa, Jun 10, 2008

HAMPIR MASUK MAJALAH


Suruh ikan itu senyum sikit.

Editor majalah Rapi datang. Dia bawa bersama dua wartawan dan seorang jurugambar.

"Aku nak pakai baju apa ni?" tanya aku kepada editor.

"Tolong sikit. Orang nak ambil gambar untuk resepi," kata editor.

"Cheh! Aku ingat nak wawancara dengan aku tadi."

25 ulasan:

rasso berkata...

wa ingat itu ayares... hahahaha...
dapur tu i kenal...
macam mekdi!

husni berkata...

kalau pakai baju kostum brokoli saiz XL mesti boleh masuk punya!

Tok Rimau berkata...

rasso,
Kat dapur ni refill kopi percuma. Tapi self-service.

husni,
ikan kat peti ais aku masuk majalah pun kira baik. ikan orang lain mana ada masuk majalah.

elmi berkata...

semua media tok kever...jeles laa..

tok, paintball tu percuma, company taja. jom la tok buat pasintball as GEJU nya xtvt.

famia berkata...

woh, artis!

dugongsenyum berkata...

Apa kau masak?

dugongsenyum berkata...

Apa kau masak?

kasut-gombak berkata...

sila pakaikan resepi itu kostum yang cantik2..

KAKTINY berkata...

okler tu tokrimau.. muka tok dh kuar kat astro dgn nabil (dh 2 kali siaran ulangan saya layan - tunjuk kat hubby..heheh) - ini time ikan kt fridge tok lak nak cuba bakat.. pasni, ntah2 diorang dtg amik gambar pokok kat umah tok lak utk masuk anjung seri.. (umah tok ada pokok ker?)hehehe

bagusler tok ni.. sporting tul..

semut berkata...

wah.tok juga sudah menjadi artis?wah.

abang tok...nak otograp.hehe

psst..main bola bakul tuh,kau pakai singlet?

ah tok berkata...

Mesti resepi kejayaan ni. Sebab amik gambar ikan. :D

xrajunax berkata...

er..
itu dalam loyang tu
kek kukus ke?
er bila tok nak buat blog resepi?

Tok Rimau berkata...

juna,
resepi kuih dari kacang hijau dan ikan sumbat belakang. tunjuk punkoq nampak. ah aha ha ha. sexy la kunun tu.

ahtok,
ikan di laut, asam di darat.

semut,
tak street la pakai singlet. wa berlengging je.

kaktiny,
tak leh masuk anjung. laman tok penuh lalang. Nat Geographic sesuai la.

kasut,
tunggu edisi lauk ikan yg menyihatkan.

dugong,
wa tak masak. wa tukang makan je.

famia,
artis milik rakyat. hi hi hi hi. poyo.

elmi,
Rapi tu ikan tok. Dia lagi glamer. Tok cuma bagi tempat masak dan shooting je.

A t i Q a h berkata...

Enche' ikan, nak otograf boleh kah?

leez berkata...

kuih tu namanya kole-kole dan ikan sumbat cili, saya suka kalau dgn ikan kerisi kecil yg jenis bulat, sedaaap!

minggu depan saya turun JB singgah rumah tok, boleh?

Danielle_Corleone berkata...

alamak! sikit lagi! sikit lagi! :P

nUr@dDeEn berkata...

La, ingatkan wartawan tuh nak interbiu pasal isu kenaikan harga minyak neh. Buang masa! Hahahaha..

mohdraimirazak berkata...

kacak bukan pada baju tp pada wajah dan bodi..lagi satu majalah rapi tu hindu punya ka??

sinaganaga berkata...

ada satu rancangan kat tivi, lelaki2 hotz memasak - lu boleh masuk kot, entah.

artisticklytouch berkata...

main basketball katne?

harituh masuk TV nih masuk mag pulak...huyoooo ko memang celebriti

Tok Rimau berkata...

art,
Tok selebetti. Bukan celebrity. ha ha ha.

naga,
Kau betul. Take Home chef. Bawa aku pulang dan aku masakkan kau air.

Raimi,
Rapi adalah majalah kesihatan dan kecantikan milik Karangkraf (Bumiputera).

Deen,
Model utk hari tu adalah ikan kembung. Lepas dia siap shooting, gua baham dia.

Dan,
15 mins of fame aku dah expired.

Leez,
Singgah la. Bawak lauk sendiri okay.

Atiqah,
Ikan tak boleh bagi autograph. Dia dah bersemadi jadi protin dalam perut tok.

Princess Liyana berkata...

Jangan main2. Rumah Tok special, siap ada editor majalah Rapi datang:)uhuhu.
Princess tahu siapa editor itu!

Tok Rimau berkata...

Princess,
Macam nujum pula. Tahu je dia.

tasikmerah berkata...

tok,
kalau ikan cencaru bakar... tak payah la masuk buku ok... :)

ayobkelubi berkata...

hek eleh..mula lah tu nak riak kalau dpt masuk majalah,sib baik ikan yg masuk...

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin