Sabtu, Mac 28, 2009

KEKASIH BARU

 

 Dalam hadis, Rasulullah saw bersabda yang bermaksud:
"Empat perkara yang membawa kebahagiaan kepada manusia, iaitu (memiliki) perempuan (isteri) yang solehah, rumah yang bagus (luas), jiran yang baik, dan kenderaan yang bagus." (Hadis riwayat Ibnu Hibban).

12 ulasan:

saudagar gaRAM.. berkata...

perghhh....


tok,jadi tok dah cukup bahagia dah ke?

isteri yang solehah..alhamdulillah
rumah yang bagus..alhamdulillah..
kenderaan yang bagus..alhamdulillah
jiran yang baik?

hmmmmmmm....

saudagar gaRAM.. berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
ayobkelubi berkata...

alaaaa tok potong stim lah.... :D

Princess Liyana berkata...

wah wah..cantikknyerr kete br..ahaks..bila mahu bw kancil clan naik?kah kah..

ke tkmo sebab kami disposable.ye ker? ahaks ;P..opss mana i dgr ntah that word...;P

cT cHaN berkata...

hye city H..
u la pesaing i yeh..
hooo~~
ahaks~~

blackpurple @ jowopinter berkata...

Macam pernah ternampak kereta itu di Nusa Bistari. Hehehe!

blackpurple @ jowopinter berkata...

Macam pernah ternampak kereta itu di Nusa Bistari. Hehehe!

Ariana Naziha Aris berkata...

I xnak tumpang naik,tapi I nak kereta itu to be mine!

Ha ha ha.

Manual ke auto tok?

Dun tell me it's in auto transmission!Tak rimautik lahh..

Tok Rimau berkata...

Garam,
Syukor alhamdulillah.

Ayob,
Masih banyak lagi kat showroom. Tangkap satu la.

Liyana,
Tok tak boleh menduakan kekasih baru.

Ct Chan,
Sila berjemur sampai hitam utk saingi Siti H Tok yang hitam legam
ni.

Black,
Awat tak tahan?

Ariana,
Kereta bijak. Boleh mode auto and manual. Rimautik tak?

AyAres151 berkata...

CITY baru? ermmm...menarik..

Roti Kacang Merah berkata...

awal tahun suami pandu-uji kereta ini. lepas pandu-uji, dia kata dia rasa kereta tok ni terlalu gah untuk dia, takut orang ingat dia Pilot Kereta dan bukan tuan punya. maklumlah, kami ni kan katik-katik orangnya.

jadi, kami pun ambil keputusan beli kereta buatan jepun yang satu lagi itu, yang bermuka dugong. sebab rupa kami macam rupa tuan punya kereta bila guna kereta tu, bukan rupa Pilot Kereta @ Driver. maklumlah, dugong pun agak katik-katik juga.

Roti Kacang Merah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin