Rabu, April 29, 2009

AKU BUKAN USTAZ


::AWAS. ENTRI MUNAKAHAT::

Pengantin baru itu nampak rungsing. Seolah-olah kepalanya sarat dengan beban.

"Saya ada kemusykilan. Saya dan isteri bertekak pasal ini."
"Apa dia?"
"Kalau suami berdoa. Seeloknya isteri aminkan la. Kan?"
"Betul tu. Sebaiknya la begitu"
"Jadi, saya nasihatkan la isteri saya mengaminkan doa saya itu. Tapi dia tak aminkan pun."
"Mmmm."
"Saya baca doa tu kuat dan jelas ketika puncak inzal."
"Inzal? Cakap Arab la pulak. Doa apa ni?"
"Doa masa berjimak."

Aku tergamam tidak tahu nak jawab dengan tepat. Aku bukan ustaz.

"Dia aminkan dalam hati agaknya tu."

21 ulasan:

DEQWANI berkata...

wakakakakaa..
igt pe r td..
hihihih

ZARA 札拉 [사랑해~] berkata...

errkk...

apa patut aku komen?

err..

lawa bedsheet itu..tersirat maknanya~

err..amin..(tak pasal-pasal)

Cikgooden (Selumbar Emas). berkata...

aku yang aminkan....selalunya! ha ha ha

Princess Liyana berkata...

Mungkin jgak..alaahai..tkkn dia nak amin kuat2..hehe ;P

Tnyela ustaz yg pakar ;P..hihi

azie berkata...

ni nak kena pura2 inesen ke nak join tambah nasik sekali ni?ahahah

olin berkata...

cet.

dia lupa wife dia bisu~

WanHidayat berkata...

Hehehehe....suspen jeak.. :)

ayobkelubi berkata...

aku gelak tgk bedsheet tu tok!. hik hik hik..kat IKEA ada tak?

Fiziy berkata...

bedsheet yg sgt cool. haha

ifan laura kiehl. berkata...

wah bedsheet tu mmg randum (:

Tok Rimau berkata...

Deqwan,
Budak-budak x boleh baca blog ni. ;-)

Zara,
Cari tukang doa dulu. Baru boleh amin.

Cikgu,
Lepas tu jgn lupa baca doa tidur pula.

Liyana,
Ustaz kat Labuan tu belum turun fatwa lagi.

Azie,
Tambah nasik je? Lauk tak mau?

Olin,
Kalau bisu, bagi isyarat tangan.

Wan,
Boleh buat filem saspen ni.

Ayob,
Ini bedsheet utk orang belajar menari. Jgn fikir bukan bukan.

Fiziy,
Bukan kat bedsheet je ada print. Kat sofa, lantai dan siling pun ada.

Tok Rimau berkata...

Ifan,
Sila tutup mata kalau buka blog ni.

tentangseseorang berkata...

aku masih bujang...
aku tidak tahu...
ehehehe

BuRuuj berkata...

tok...tok...;P

addyaholix berkata...

tok selalu baca tak? haha!

Nadine berkata...

ha..ha...mcm-mcm.anyway comel gak bedsheet tu.

Nizam.Ariff berkata...

Perempuan Melayu pemalu....

Tok Rimau berkata...

Nizam,
malu-malu kucing.

Nad,
segan nak sidai kat luar jika basuh bedsheet ni.

addy,
Tok doa selamat terus.

Ruj,
Ruj... Ruj... :P

Tentang,
Kura2 dalam perahu. Pura2 tak tahu.

rasso berkata...

baca doa sebelum tido secara jemaah je lah....

Aqil Dot Com berkata...

dia amin dalam bahasa inggeris...
Yes! Yes! Yes!

amirahsyuhada berkata...

saya budak2 takleh komen..ala terkomen plak.

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin