Jumaat, April 10, 2009

KOTAK BERGAMBAR


Sekarang atas kotak rokok, ada macam-macam gambar penyakit. 1/4 ruang kotak diambil untuk menakutkan perokok. Merokok boleh menyebabkan penyakit.

Bukan rokok sahaja yang bawa penyakit. Sepatutnya, atas bungkusan makanan pun mesti ada amaran begitu. Kita mulakan dengan meletak gambar orang amat obese boroi tak ingat dalam keadaan bogel atas bungkusan kentang goreng bergaram McD. Amacam? I'm loving it?




LAWATAN AMBIL BELAJAR
Stanford Entrepreneurship Corner: Great Videos

15 ulasan:

mademoiselle Ghst berkata...

aku setuju buat advertissement atas bungkusan makanan! serious

~Cinta Cukulet~ berkata...

patut buat jugak amaran bergambar pada air berkarbonat, cikedis, megi, err apa lagi eh..banyaklah makanan yg bawak mudarat hehehe

azie berkata...

comel nya ronald tu,ha ha ah.360 + head spin

saudagar gaRAM.. berkata...

hmmm...

ilmu dari filem THANK YOU FOR SMOKING ke tok?

hahahahaaa.....
pelobi memang camtu..

addyaholix berkata...

sangat setuju tok.
kalau setakat kat rokok je, itu diskriminasi namanya tok.
kita perjuangkan hak kita tok.
sampai titis darah terakhir.

hish tak buleh aku...!

rasso berkata...

selalu jer gi mekdi...

tak obes pun.... kurusiti ada lah... ermmm....

Tupai Karan berkata...

Pasal kat rokok tu..kat kotak sampoerna pun ade gak.. ish.. ngeri (tambah lak gambo paru2)..

Nadine berkata...

cute sungguh gambar dan ideanya....

u l t r a b a e berkata...

kat botol ajinomoto pun kene letak gambar warning gak. gambar org botak.

uupppsss...sori..

blackpurple @ jowopinter berkata...

Gambar itu bukan menakutkan tapi menggelikan hati bagi sesetengah orang....

Nizam.Ariff berkata...

Macam pernah tengok orang yang iras-iras camtu, sape yek...?

Weed and Bandages berkata...

tapi iklan rokok yang sumbat karipap tu memang tak boleh terima langsung.


tak kreatif.
tak bijak.
menunjukkan itu sangat 'malaysian'.
memaksa-maksa.
tak ada cara lain kah yang lebih kreatif.

itu pandangan saya lah.

:)

seniman jalanan berkata...

hua hua hua...
tun suka buat lawak ek...

BuRuuj berkata...

kalau dh nama cigarette addict, buatlah iklan sekreatif mana, perokok2 tegar ini bukannya kesah pun. diorg lg kreatif nak kiaskan tentang bende lain yg juga ada kesan sampingan.

ntahlah...selagi kubur tak kata mari..sanggup mereka meneruskan perbuatan makruh yg berat ke arah haram itu sepanjang hayat. berapa tonne lah agaknya 'pahala' yg diorg kumpul tue ek tok?

Tok Rimau berkata...

Ghst,
Perut punca banyak penyakit. Makanan la yg duduk dlm perut.

Cukulet,
Tiba2 aku rasa lapar.

Azie,
Hati2 headspin tu. Exam dah dekat ni.

Garam,
Gudang garam satu!

Addy,
Perokok bersatu bertambah mutu.

Rasso,
Cuba kurangkan berak. Baru perut boleh naik.

Tupai,
Kau tampal kotak rokok tu dgn plaster.

Ultra,
Wahh main kasar nampak. Jaga kau. Cili2 mulut kang.

Black,
Cubalah letak gambar awek lari dari mamat hisap rokok. Baru orang stop smoking.

Nizam,
Entah la.

Weed,
Bila dia dah berkawan dgn perokok, maksudnya dia terima jadi 2nd hand smoker.

seniman,
aku bagitau mak kau, ko hisap rokok kat JB.

Ruj,
kita perang benda haram dulu.

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin