Selasa, Ogos 25, 2009

BOLA SATU KEPADA BOLA DUA



Tadi bangun pagi banyak sangat ilham nak berblog. Dah mengadap laptop, termangu-mangu pula.

Kata Michael Jordan, kalau kau serius mahu jadi pemain basketball yang handal, kau kena tidur dengan basketball. Bukan tidur dan buat benda tak senonoh dengan bola tu. MJ, nama kawan-kawan rapat beri kepada Michael Jordan, kata semasa baring menunggu mata lelap lambung bola ke arah siling sambil jari mencuit bola sebelum ia berlepas bagi membuat bola berpusing. Jangan sampai bola tu kena siling. Nanti bising, mak marah. Biarkan graviti tarik bola tu ke bawah. Pastikan bola tu jatuh atas muka. Mmm... sambut la. Sambut dengan tangan, jangan sambut dengan muka. Teruskan latihan sehingga kau boleh baling bola dengan cara itu walau dalam keadaan pejam mata.

Aku? Aku tak pula buat sesi latihan MJ. Nanti teman tidur marah. Hi hi hi. Tapi kalau kau pergi bilik air aku, kau akan jumpa bola basketball. Sepanjang bulan puasa ni, bola tu duduk dalam bilik air. Bukan. Bukan aku main bola dalam bilik air. Sebelum Ramadhan mula, minggu lepas court basketball aku kotor penuh debu. Pengunjung-pengunjung tapak pesta konvo, kehabisan parking dan park kereta atas court basketball. Tak hormat langsung. Oleh kerana musim hujan minggu lepas maka berlumpur dan berdebulah court. Bola aku kotor. Oleh itu, sambil-sambil mandi, basuh bola (Kalau tulis dalam bahasa Inggeris, kelakar ni).

Ada lagi bola tu di situ. Tidak jemur lagi.

7 ulasan:

noor afzan berkata...

mmg lawak la kalau basuh bola in english..
haha~
can be 'cleaning' the ball..
or..
'washing' the ball..

hehe~

Ariana Naziha Aris berkata...

Hoho.
I pun park motor kat court tu. :)

By the way,
Salam Ramadhan, Tok.

BuRuuj berkata...

ai pun puasa badminton gak ramadhan ni. tp mgkn smpi syawal kot.huhu...

u l t r a b a e berkata...

ape kata to translate je post ini to english. i also want to know what so kelakar-kelakar in english you know?

iamstradust berkata...

notty eh u ni!!

Princess Liyana berkata...

Hihi...ada2 je u ni..;P

Pemikir berkata...

"wash my balls" .... huhu :)

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin