Selasa, Ogos 11, 2009

TAJUK KALAU TERBALIK JADI KUJAT

Walaupun pakcik dah umur 40, pakcik tak lupa mana pakcik letak kereta di Skudai Parade. Ha ha ha.

Hari ini aku nak engkar nasihat aku sendiri tentang blogging. Balik kepada mantra lama, blog aku sukahati aku. Bangun pagi. Gosok gigi dan mandi. Cuci kereta. Jumpa calar sejengkal kat pintu. Mmm... daki dunia.

Batalkan semua temujanji petang ni. Aku nak ambil minah cun yang ngorat aku kat airport.

Telefon Nad. Kata kat dia aku tak boleh ambil dia untuk projek Pemburu Buaya Darat. Mungkin dalam projek lain okay. Dia terima dengan hati terbuka. Ada hikmah katanya. Aku suka attitude dia.

Mmm... nak tulis apa lagi? Oh nak nyatakan emosi berdebar aku menjelang projek Pemburu Buaya Darat. Pelakon dah cukup. Dua tiga orang akan buat dua watak. Nak save bajet. Then... esok malam mula rehearsal. Reading and blocking.

Nak tahu sinopsis Pemburu Buaya Darat? Kalau cerita ni masuk Astro, kau tekan butang Info kat remote. Nanti sinopsis tulis, "Sebuah cerita menarik untuk tatapan semua." Ntah apa-apa ntah. Selalunya RTM la gagal bagi sinopsis kat Astro. Berapa kali lagi nak rebranding ntah. Kalau sikap tak ubah, tukar la logo banyak kali mana pun. Sama je.

6 ulasan:

lizz berkata...

erk. Tok perlu RTM ke Astro???ngehehehe

ZARA 札拉 berkata...

adui~

gambar itu menganggu tumpuan pembacaan aku Tok~

hahaha~

aloy_paradoks berkata...

sinopsis mcm tu yg gua rasa haram sgt bile bace.

noor afzan berkata...

kalu gitu kalu..
kamu tulis la sinopsis lam blog nih..
ley kami review..
kan2??

Sindiket Soljah berkata...

Blog kau menarik untuk dibaca oleh semua peringkat umur.

Amiene Rev berkata...

bagaimana jika suatu ketika, Astro mengubah sinopsisnya seperti ini:

cerita ini seperti pernah dilihat, tapi di mana ya? ah, tak kisahlah, yang penting ceritanya best!

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin