Sabtu, Julai 25, 2009

MEGA SALES DI JOHOR BAHRU


Cerita dari mulut ke mulut, tempat paling bagus untuk membeli belah di Johor Bahru adalah Kemayan City Mall. Lokasinya di Jalan Skudai sebelah Taman Mewah, Tampoi. Komplek bernilai RM400 million dengan 720,000 kaki persegi ruang niaga bertempat di atas tapak 4.8 hektar lebih kurang 12km dari pusat bandar raya. Katanya lagi, orang dari luar Johor termasuk Singapura melapor Kemayan City Mall ini memang meriah sekali. Barang-barang memang murah-murah belaka. Kalah Jusco pada J-Card Day.

Pun begitu, bila mereka pulang, mereka dapati semua barang-barang yang mereka beli bertukar menjadi sampah sarap. Duit baki yang mereka dapat bertukar jadi daun. Apa hal ni? Mereka pun mengadu kepada saudara-saudara yang duduk Johor Bahru.

Bukan sekali dua dengar cerita ni. Banyak kali. Orang Johor kata, "Kemayan City Mall tu bangunan terbengkalai sejak 1998 lagi. Tidak pernah ada kedai di situ."

Kalau mereka beli jeans dan terus pakai masa di Kemayan City Mall tu, tidak tahu la aku apa jadinya bila mereka keluar.

19 ulasan:

emptyspace berkata...

aku duduk sini dah 25 tahun, mmg ade dengar cerita mcm ni.. tapi aku tak percaye la.. aku kerja ulang-alik kemayan city mall lagi.. siape yg mangsa tu? sila tampil ke hadapan la.. setakat dengar dari mulut orang.. mampus aku tak caye..

nuyuljana berkata...

haha. baru semalam aku cite ngan member psl kemayan, dah ko buat entri.

nampak sangat kita ade chemistry kan kan?

muahaha.

neway, bangunan tuh sangat seram. ;p

jo berkata...

yang pegi beli belah dekat bunian mall tu buat ape...

-azwanbakhtiar- berkata...

mcm ada byk ja bangunan bunian kat jb neh.

ZARA 札拉 berkata...

pergh~

kalau camtu Tok, kamu beli baju, pakai terus, aku mau tunggu kat luar~

hahaha~

Abdullah berkata...

Lu bikin short film la beb...baru berhantu...

Abdullah berkata...

Lu bikin short film la beb...baru berhantu...

Pa'chik berkata...

orang kata... selalunya duit yang orang tu bayar akan ada kat tempat tu... mesti banyak neh duit yang tinggal kat atas tembok nih... kehkehkeh..

ayobkelubi berkata...

sapa pulak yang kemaruk sgt nak ke Kemayan Mall tu?. hek elehhh..

Neo berkata...

tok, sejak aku kat utm dari tahun 98, smp 2002, memang takde apa kat situ... mula2 tu rancak la tgk construction dia.. pastu senyap, takde org buat keje pun.. ada gak dengar pasal2 mende2 mistik nih.. kena panggil TAPS dtg siasat nih..kekeke

seniman jalanan berkata...

aku pernah masuk kemayan city dgn penconteng dinding dari singapura dan kl utk satu sessi menyembur dinding.

Mmg seram tp kalau dah jin pun takut dgn perangai kami nak buat camne.

Firol berkata...

Dengar selalu kena orang luar..sejauh mana kebenaran...Wallahualam....

noor afzan berkata...

uish..awat x penah tau..
dah grad pun from UTM..
adeshh..

nasrun berkata...

agak kaget tatkala mengetahui..namun setelah dirisik2 mmg ada kebenaran dari cerita yang diceritakan...selangkah ke alam misteri....

lalink7 berkata...

huhu..seram jugak sebab slalu jer ke hulu ke hilir lalu depan Kemayan City mall nieh walaupun org luar..dah nama pun ada nak dekat2 kemenyan...isk2..

cikwee berkata...

ade gak dgr citer.tp xpasti benar or tak..almaklumlah..bicara dr mulut ke mulut..:)

Munie Blushious berkata...

dgr cite kt mall ni ade pak guardnyer.. cmne org sumer leh masok dlm tu kalau pak guard ade menjaga mall nih... btw, aku bukan penduduk sana, just dok mendengar citer pasal engineer yg penah msok kt sne.. even nk masok mall pon pak guard harus meneman, kte tak leh masok sendiri-sendiri...

meow berkata...

mse sy zaman skolah dlu (thn 2004), sbb ulang alik ke skolah lalu dpn kemayan city, mmg ade nmpk pak guard jage, mse tu cermin2 bangunan tu tak pecah lagi, pokok2 pun masih agak lawa, tapi selang bape bln pastu, ilang sume pak guard, cermin pun habis pecah berderai, dan terus menerus usang smpai skang. umah sy btol2 blkg kemayan city tp so far takde lak berjumpe dgn makhluk2 mistik mcm diciterkan oleh orang2..

Tok Rimau berkata...

Meow,
cerita dari mulut ke mulut. Begitulah. :-)

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin