Khamis, Julai 02, 2009

LAWAK SENIMAN BUJANG LAPUK


Ada orang telefon, tanya sama ada aku sudah berhenti menulis blog. Huh! Aku belum ada niat mahu berhenti. Cuma, aku tidak mahu memaksa diri menulis sedangkan aku tiada bahan yang sesuai untuk ditulis. Takut nanti suatu masa orang petik kata aku untuk thesis mereka:
Menurut Tok Rimau (2009), "aku tak tau nak tulis apa dalam blog aku ni."
Apa pun, sekarang aku sedang mengikuti bengkel filem pendek di Hulu Kelang. Jadinya tulisan aku kali ini akan agak teknikal.

..........

Sebelum pengarah boleh sebut "Action!"  pembantu jurukamera perlu ukur jarak antara pelakon dengan kamera menggunakan pita ukuran. Ini membolehkan jurukamera membuat penalaan lensa yang tepat. Oleh kerana kami tidak punya pelakon, aku jadi stand in.

Pembantu jurukamera pun tarik pita dari kamera sampai kepada aku dan jerit kepada jurukamera, "Lapan Kaki!"

"Wow! Panjangnya," komen tukang konti. "Tersepit dengan clapper board nanti."


.
.
.
.
.
.
.

Mmmm. Aku dah kata, benda ni teknikal. Susah nak faham. Aku malas nak teruskan. Penat kalian baca je nanti.

19 ulasan:

Tok Rimau berkata...

Cheh! Penat aku baca je. ha ha ha.

Nazri berkata...

peh, macam celake juga elemen meninggi diri dalam kesederhanaan ni.

Raja Fiqri Fauwaz berkata...

haha.. :)

bakrihafizhisham berkata...

ah!
lapan kaki.
lapan inci pun dah panjangnye!
hahaha.
er obscene

seniman jalanan berkata...

hua hua hua...

ZARA 札拉 berkata...

hahaha~

panjang giler...

ni scene dalam zoo ke apa?

ular sawa mungkin?

heheh~

lydiarayyan berkata...

cutenyeeeeee king kong ituuu!!! hihieee

Aqil Dot Com berkata...

2 kaki + 6 kaki? waaa... macam alien ....

ayobkelubi berkata...

ron jeremy tau mesti pencen!

Portdy berkata...

lapan kaki?

hmmmm subur....

Mr PenyuBiru berkata...

teknikal la sangat.haha

fadlismile berkata...

nak simpan camne tok? sampai lilit badan ke bole lipat? eh??.. ape yg lapan kaki? hahahaha

addyaholix berkata...

ilmu tu untuk dikongsi tok. kedekut!

noor afzan berkata...

kongsi je la walaupun err..x berapa paham..
sharing is caring rite?

dugongsenyum berkata...

boleh buat tiang bendera.

haha

Tok Rimau berkata...

Naz,
Dengan merendahkan orang lain sahaja, aku boleh rasa tinggi. ahak.

Raja,
Hu hu.

Bak,
Tok cakap pasal hidung la. Macam pinokio.Mana lucah.

Ajin,
Esok angkat sendiri barang kau. Berat gila alat kamera tu.

Zara,
Ini babak hang kebun je.

Lydia,
Kalau king kong itu kiut, tok mau jd king kong.

Aqil,
Binatang khayalan.

Ayob,
Ron dah lama pencen la.

Port,
Dibaja dgn baik mesti la subur.

Penyu,
Ahak!

Padli,
Boleh lipat cam tripod.

Afzan,
Tok pun tak paham.

Dugong,
Jgn gantung tali udah le.

Princess Liyana berkata...

haha tak payahla nak quote2 smpai gitu..huhu..kelakar je..;P

AyAres151 berkata...

panjangnya.. tak padan ngan botak..hahahaaa

jo berkata...

teknikal sangat ni tok....

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin