Khamis, Julai 09, 2009

TANDA-TANDA ORANG DAH KAHWIN



Pembikin filem indie tidak mampu sewa kereta. Semua prop guna barang sendiri.

"Cantik kereta abang," kata aktres muda yang melabuhkan punggung di tempat duduk bahagian pemandu.

"Tengok orang la," kata pemegang boom merangkap tuan punya kereta.

"Ni ada kasut tumit tinggi dan kasut baby ni, siapa punya bang?"

"Oh! Abang jual kasut part time."

"Bukan kasut baru ni bang."

"Oh! Abang jual kasut terpakai. Heh heh."

Tiba-tiba pengarah menyampuk, "Nak merendek, gi balik rumah la. Orang nak shooting ni."


....
Prop: alat-alat yang digunakan dalam lakonan.
Boom: mikrofon yang lekat pada tiang rod untuk menangkap bunyi dalam pengambaran.

 
....
Terimakasih kepada kawan-kawan di Kuala Lumpur terutama Sindiket Sol-jah. Lebih-lebih lagi Vovin dan Pipiyapong yang menyediakan bumbung untuk aku berteduh. Yem Drummer yang tidur di ruang tamu untuk aku tidur dalam bilik. Kawan-kawan yang melayan sembang di kedai kopi, you know who you are.

11 ulasan:

sabariah.noor berkata...

Dalam kereta ade kasut baby but i'm still not married...

Portdy berkata...

hahaha penjual kasut terpakai
hahahaha cool la ini jawapan!

Princess Liyana berkata...

HAHA ..tak sempt nk fikir nk jwb apa...nk tipu pn kena fikir kan ;P

jo berkata...

mentang la bini jauh di mata....

lydiarayyan berkata...

kakakaka.....

jual kasut~~~! hehehhehe

DeeN berkata...

Ingatkan nak jawab kasut tu adik yg punya. Hahahahaa..!

DeeN berkata...

Ingatkan nak jawab kasut tu adik yg punya. Hahahahaa..!

seniman jalanan berkata...

sempat lagi pengarah datang potong trip eh tok...

Nadine berkata...

Bukan rezeki tok...kesian...

ZARA 札拉 berkata...

kasut baby betul ke wanita yg dipanggil baby Tok?

Raja Fiqri Fauwaz berkata...

Haha. Simpan la dulu kasut tu dalam bonet. buat kantoi je.

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin