Isnin, April 14, 2008

BIRO ADUAN

Kalau tak dengar, kata aku tak prihatin pulak. Tapi, stamina telinga aku ni memang dah tak ada.

"Dulu, kalau gaduh boyfriend girlfriend, bolehlah pulangkan hadiah-hadiah cintan tu. Pulangkan foto, kalung, t-shirt dan teddy bear. Kad-kad Hallmark segala.

Helloooo! Sekarang zaman dah berubah. Semuanya digital. Kitaorang jumpa pun dulu kat online forum. Cintan pun guna instant messenger. Hadiah pun digital. Digital card. Tukar-tukar gambar pun guna dot.jpg.

Delete je gambar tu. Tak da maknanya dia MMSkan semula gambar I yang I MMS kat dia dulu. Ishhh. Sooo tak savvy langsung."


Kau curah Red Bull ke, minyak kuda ke, Tongkat Ali Power Root ke ... dalam lubang telinga ni- tetap aku dah tak larat nak dengar. I am a bad listener. Sorry la. Cerita benda lain pulak boleh tak?

19 ulasan:

tasikmerah berkata...

tok kalau cerita pasal benda alah bulat yang disepak terajang larat lagi tak??...

Amiene Rev berkata...

Bagaimana kalau kita tak padamkan gambar-gambar itu, sebaliknya kita conteng potretnya. Tambah misai atau janggut. Cermin mata hitam. Tukarkan warna kulitnya kepada hijau. Tentu menyeramkan.

Dan apabila seram, sudah tentu kita akan semakin mahu melupakan dia kerana imej seramnya.

azie berkata...

owh..tok bagi hint ni ek..jgn cerita masalah cinta kat dia lah tu..

Princess Liyana berkata...

Apa yang membuatkan tok jadi g2?Terlalu ramaikah yang bercerita masalah cinta kat tok?:p. Mungkin mereka fikir tok boleh bg panduan pada mereka.

A t i Q a h berkata...

Aku ingat satu pensyarah aku yang muka ala-ala tok kata. Lelaki diam nampak macam a good listener, tapi bila ditanya balik, tercangak-cangak aja. ho ho

radiohed berkata...

kalau kekasih siber senang obatnya..format jer hardisk..lolz

ICe berkata...

ekeke lucu la cintan zaman IT nih. masih ada elemen klasik "pulangkan harta ex anda" rupanya ya...

[ madey ] berkata...

saya simpan...nk buat cne...masih melekat saki baki sayang...huhu
Salah ke tok menyinta walaupun dia tiada?

pengkau berkata...

budak2 zaman sekarang...
xde nilai estetika langsung!

Nazri berkata...

"Pulangkan kembali emoticon-emoticons yang saya hantar dulu! :P"

rasso berkata...

auww....

lame-lame rindhu nanti...

pragmatik la tu....

Tok Rimau berkata...

tasik,
A tengok game X. B pun tengok X. Mereka tahu sama tahu. Sebenarnya apa lagi nak cerita?

Amiene,
Carilah baru. Tidak perlu kau vodookan gambar tu.

Azie,
Tok nak cerita yang happy-happy. Tok ini kawan ketawa. Bukan kawan menangis.

Princess,
Mereka bukan nak dengar nasihat pun. Mereka cuma nak cerita meluahkan hati mereka.

Atiqah,
Ada student Tok yang iras-iras cam tiqah. Rajin sangat bercakap. Lepas tu tanya soalan kefahaman.

Radio,
dah macam pelacur laptop aku. Macam-macam thumb drive cocok USB dia. Kena virus sipilis dah kot. Nak kena format gak ni.

Ice,
Daripada pulangkan, elok sedekahkan kepada orang lain. Puas hati.

Pengkau,
Aku rindu nak tulis surat atas kertas kajang.

Nazri,
Penat aku MMS gambar kat Pipiyapong. Rupanya telefon dia tak ada MMS feature.

rasso,
Kalau ada simen dan batu, jangan buat jambatan. Buat tembok.

Madey,
Belajarlah untuk setia.

Chika Chika berkata...

tok. mintak sorry. :( secara sedih.

madulebah berkata...

Tok bukan good listener..

tapi..

good lover.. kan?

ha ha ha

tini berkata...

hahahah..hilang tension aku tok ..baca statement ni..tqss tok..

MODERATOR berkata...

Dengan Izin dan Budi Bicara Tuan Punya Blog yang dikasihi,

Foto-Foto Terkini "PERHIMPUNAN RAKSASA RAKYAT DI DEWAN SULTAN SULAIMAN", KG. BARU, KL. Tarikh:14hb. April / Masa: 8.30pm - 10.30pm (Sejarah Tercipta!)

Foto-Foto Eksklusif Hanya Daripada

theindiestory.blogspot.com

CHECK IT OUT! tq

dugongsenyum berkata...

sedih kalau dikenang-kenangkan balik huhuhuhu

sinaganaga berkata...

Hey, mak aku suruh kau makan telinga keling untuk mengubat sakit telinga kau tu.

Enche berkata...

tok sakit telinga kerr....? tampal kok yok

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin