Rabu, April 30, 2008

MOBIUS DEPAN SURAU

"Lu nak curi kasut ke?" tegur aku.

"Cheh! Mentang-mentang la wa jahat, wa lalu depan surau pun lu anggap wa ada niat serong," keluh Mobius.

"Sori la. Wa gurau je."

Sebenarnya dalam hati aku tercetus prasangka yang lebih buruk. Mungkinkah Mobius sedang recce tempat untuk buang anak? Mmmm.

........................
MESTI PERGI
Mesti diingat kenapa engkau sanggup duduk KL mengharung kesesakan lalu lintas saban hari. Engkau duduk KL sebab kau mahu jadi hip dan kool dan boleh pergi ke acara berikut:

24 ulasan:

waterlily berkata...

Mobius tolong bagi cadangan mana satu saya patut pergi. Keutamaan akan diberikan untuk acara yang tidak banyak/perlu mengeluarkan sen.

(Hmmm...tok mesti suruh dok rumah ni)

Tok Rimau berkata...

Lily,
Mobius suruh gi surau. :-)

Princess Liyana berkata...

Tak dapat pergi Maskara. Baru habis exam:(

atiqah berkata...

Mobius sudah naik darjah kejahatan? hu hu

Psst..tok,
Nabil tak mau datang Maskara kah?

Danielle_Corleone berkata...

salam tok gua nk cover story utk maskara, nanti bolehkah berinterview? hahaha :P

dugongsenyum berkata...

nak curi gril surau.

amirahsyuhada berkata...

sunnguh malang mobius bersahabatkan tok rimau,yang bersangka buruk sesama umat..hahahah

azie berkata...

jauh pikiran tok..kalau i, i suspect dia nak curik pinggan mangkuk kat surau je,hikhik

Amiene Rev berkata...

Mobius itu kelihatan seperti seekor kucing. Eh, tidak, seekor kucing tidak akan mencuri kasut. Seekor kucing akan mencuri ikan kering.

Oh...?

f u x a n e berkata...

awww...
surau tempat "hot-spot" utk buang anak?

ekekeke...

pengkau berkata...

hanya kerana aku seorang mobius...

jangan disangka mobius yang tenang tiada stok!

Tok Rimau berkata...

Princess,
Berfoya-foya la di JB. Nanti balik kampung rindu pulak JB ni.

Atiqah,
Orang kalau dah jahat, nak gi surau pun dipandang serong. Kasihan.

Danniel,
Interview online pun tak apa. Tok nak muka depan suratkhabar.

Dugong,
Gril nak jual besi buruk? Kasihan musafir, nak masuk surau utk tidur tak boleh. Gril punya pasal la.

Amirah,
Mobius nak berkawan dgn kamu.

Azie,
Kau ngepong la Azie. Mana ada orang curi pinggan mangkuk.

Amiene,
Dia gi surau tu alim-alim kucing.

Fuxane,
Orang jahat pun mahu anak dia jadi baik. Tunpasal tinggalkan kat surau.

Pengkau,
Ada stok tu, tong-tong la geng.

azie berkata...

muahahahahaha..tok dah pandai cakap ngepong,huhu..nanti i ajar few vocabs lagi k,hikhik

tasikmerah berkata...

ngepong tu bahase ape tok?

Princess Liyana berkata...

Tiada siapa mahu bawa princess berfoya2 di JB.
Azie, takkkannla Tok reti ngepong kan?. Haha:p

famia berkata...

err.. mobius tu apa ya?

Tok Rimau berkata...

famia,
Mobius tu orang jahat.

Liyana,
balik la. Kantin Seremban tu rindu kat awak.

tasik,
Ngepong tu bahasa jawa. Azie yang ajar.

azie,
Kena buat language camp jawa ni Azie.

neeziee@separawaras.com berkata...

tok siak panggil minta tolong sapu najis cicak gamaknya..

Princess Liyana berkata...

Nanti mesti JB rindu kat Princess.
Selamat tinggal JB. I'll be back:)

amyz! berkata...

Pheww.. Nasib baik sempat pergi.. :-)

Abdullah berkata...

Tok,
Check out my new post and tell me wat u think k? thanks

Chika Chika berkata...

hi tok..
:p

miss yayang berkata...

sungguh...

husni berkata...

bagi puisi sebaris kat mobius:

tak boleh gurau jangan dok surau...

hehe

slamat!!!

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin