Khamis, September 18, 2008

A STUDY ON SPINNING

Aku jarang baca blog Che Det tetapi dengan perkembangan politik yang semakin menebal, seperti yang selalu disebut sebagai "the plot thickens", aku ziarah la blog Che Det untuk tahu pandangan beliau tentang isu semasa.

22. In my time the papers did self-censor themselves. But they did not spin. Now spinning is blatant.

Quoted Directly from Che Det.


Tidak dapat tidak, aku tersengih sinis. Mungkin Che Det ada mesin untuk merentas masa dan mengubah sesuatu di masa lampaunya atau beliau sudah pindah ke planet lain. Agaknya.

12 ulasan:

A t i Q a h berkata...

Orang dah pening baca benda yang spinning spinning. o_0

rasso berkata...

Nasiblah.... wa tunggu CM Sarawak plak tulis blog....

BuRuuj berkata...

hah? tak faham..i'm numbering memory. err...ape kebende tue?? savanth?

Princess Liyana berkata...

hmm..kalau pindah,agak2 planet mana dia pilih?;p

seniman jalanan berkata...

aduh, luper nak diupdate kat tok...
aku dah berpindah dari blogspot ke laman web sendiri lah tok...
di rozinorazali.com...
segala update ade disana dude...

apa pun che det sedang merenung masa depan tok...

LediAgli berkata...

Manusia mudah lupa.

kayusakti berkata...

tak berapa paham
tolong esplen pada saya

Tok Rimau berkata...

Sakti,
Spin Doctor bermaksud:

# A person employed to gloss over a poor public image (or present it in a better light)) in business and politics, especially after unfavourable results have been achieved. A lobbyist; PR person; To generate spin.

Lediagli,
Dia ingat apa yg dia nak ingat je.

Seniman,
Kalau chedet and paklah wrestling sapa menang?

Princess,
Planet krypton kot.

Buruj,
kenalah baca.

Rasso,
Lu ajar la dua.

Tiqah,
Rakyat kena media literate.

azie berkata...

spinning gasing?spinning around?

huhu, tok, mari bicara soal politik lagi.

snm berkata...

cinta jg slh satu bentuk politik :p upssss...

spyz berkata...

Bawa 10-20 tahun ke depan.

Mon-mon btanya, "Ayah, knapa dulu org benci sgt madey ni? Baca blook dia ni, dia baik apa.."

p/s smlm madey lancarkan blook dia..

:) berkata...

easier to pick out the flaws of others than that of ourselves.

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin