Jumaat, Ogos 29, 2008

HARI RIMAU SEDUNIA

Perayaan Hari Rimau Sedunia tahun ini disambut meriah walaupun kerajaan menyeru rakyat untuk berjimat dan berhemah. Sesuai dengan tema tahun ini, "mengaum sambil tunjuk belang."

Terimaksih kepada mereka yang mendoakan dan mendendang lagu Selamat Hari Jadi melalui SMS, blog, bukumuka, friendster, myspace, akhbar, radio dan televisyen. Aku rasa terkasima. Air mata ku jatuh atas huruf Space Bar papan kekunci.

Kepada mereka yang berparti buih dalam S.S. Minnow bersama aku, kalian memang happening. Aku rasa by now tubuh kalian mesti sudah lembut kerana berendam dalam lebihan sebatian pelembut Softlan.

Pengumuman Lost and Found: Sesiapa yang tertinggal IPhone warna kelabu, kasut tinggi cap Prada dan bra swimsuit warna pink, sila tuntut dari Alfred, butler aku. Sesiapa yang terambil jam Breitling aku, sila pulangkan juga kepada Alfred. Harganya tidak mahal tapi ada sentimental value kepada aku.

Tokoh Rimau sempena sambutan Hari Rimau Sedunia tahun ini jatuh kepada Naga kerana jasanya membuat aku ketawa sampai jatuh kerusi.

...............

Dari kaca mata dia, aku buaya tembaga kelas 5. Lesen laut dalam dan bahaya untuk perahu-perahu kecil.

Pagi itu, sahabat aku yang tinggal di ibu kota, bermisai dan kuat hisap rokok, menitip SMS kepada aku.

"Selamat Hari Jadi komrad! Maaf aku tidak ada c*pap. Jika ada, nescaya sudah aku hadiahkan kepada engkau."

Dari kaca mata dia, aku buaya tembaga kelas 5. Lesen laut dalam dan bahaya untuk perahu-perahu kecil.

15 ulasan:

sinaganaga berkata...

Typing error. Aku nak taip 'karipap' tadi. Tertaip 'cipap'. Alahai!

ili syazwani mk berkata...

Selamat hari jadi!

Water Lily berkata...

Selamat hari jadi Tok> Bunyi macam dah klasik..Don't worry! Hati masih muda ahaks!

ps: Enche Naga, itulah lu bloga simbol sex. Aku percaya kau salah taip bang hehehe..

BuRuuj berkata...

tok nangis? huk...huk...

Abdullah berkata...

Bro,
Lu pun cilakak...HAAHAHAHAHAHAHA!!!

Happy Birthday Man...

Jam Rolex Oyster gua bila lu nak pulangkan?

Dila Raden berkata...

IPhone kelabu tu saya punya!

A t i Q a h berkata...

HA HA HA!

Princess Liyana berkata...

Tahniah Cik Naga:)huhu..

err.... swimsuit warna pink kepunyaan siapa plak tu?;p

azie berkata...

er..hati u yang tertinggal ni, u tak mau collect balik ke yang?err..silap.tok?

tasikmerah berkata...

parti buih pakai sabun daia boleh mengundang keguguran bulu rimau tok....

Tok Rimau berkata...

Naga,
Tidak tahu menari, salahkan papan kekunci.

Ili,
You too. Happy belated besday.

Lily,
Naga memang simbol seks seangkatan dengan Vic Morrow.

Buruj,
Thanks for the gift. Pejabat tok lebih wangi sekarang.

Abdullah,
Kau punya Rolex Oyster tu. hari tu aku test water resistant kat selat tebrau dia. sampai sekarang tak timbul-timbul. nanti aku ganti baru.

Dila,
Iphone awak berbunyi. Tok jawabkan. Ah Kwang Loong pesan, bila mahu bayar hutang dia?

Atiqah,
You nampak manis bila ketawa terbahak-bahak.

Liyana,
Bukan u punya kot. I imagine you'll look fat in these.

Azie,
Abang... errr Tok pasrah. Hati Tok itu memang barang permainan.

Tasik,
Kita dah tukar ke sabun Harimau Kuat! Terimakasih kerana nasihat.

rasso berkata...

ha ha ha...
iPhone mane de kaler kelabu...

silap item ker ???/

saudagar gaRAM.. berkata...

perghhhhh.....

ada mandi buih..
tapi,dengan tok???

hmmmm.....
hmmmm.....


mushkil..

amirahsyuhada berkata...

selamat hari kelahiran..selamat hari tua

Princess Liyana berkata...

look fat?err..bukanla kot;p

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin