Ahad, Ogos 31, 2008

MIMI BUAT PENGAKUAN

Bukan cinta sahaja yang buta. Cemburu juga buta. Mereka lahir sebagai kembar tetapi yang pastinya cinta yang akan mati dahulu.

"Sir, saya nak minta maaf," kata Mimi.

Kerja dia ni asyik minta maaf sahaja. Apa lagi salahnya kali ini?

"Yang SMS dengan Sir semalam bukan I tetapi my boyfriend. Dia ambil henpon I. Dia menyamar sebagai I."

Aku dah agak dah. Lain macam je bunyinya sms tu. Nasib baik aku berhenti melayan provokasi itu cepat. Cemburu la tu agaknya.

Apa pun, takbur aku melonjak ke paras tertinggi bursa saham papan kedua. Dalam usia yang sebegini aku masih boleh memberi ancaman kepada lelaki yang lebih muda. Aku tidak tua bila usia memanjat, aku cuma jadi semakin klasik.

Kalau mayat aku dijumpai dalam kereta terbakar hangus, kalian tahulah motif pembunuhan aku.

Kata Pujangga:
“Jealousy is all the fun you think they had.” - Erica Jong (Writer and feminist, 1942)

“A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity.”- Robert A. Heinlein (Science-fiction Writer, 1907-1988)

“Jealousy is nothing more than a fear of abandonment” - Anon

“Young love is about wanting to be happy . Old love is about wanting someone else to be happy.”- Mary Pipher (Pychologist)


LAWATAN SAMBIL BELAJAR
T-Shirt Designs
Book Cover Designs
Movie Poster Designs

.........

Selamat Pengantin Baru: Nora Icha dan Nasrun. Semoga bahagia hingga ke syurga.

24 ulasan:

rasso berkata...

Saya berangan seperti mau pergi ke 'Neverland' di mana ada peri-peri... cewah!

Tok Rimau berkata...

Rasso,
Pari-pari aku tidak jauh. Setiap malam bersama aku.

sinaganaga berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
musafir berkata...

Cinta dan Cemburu dah daftar sebagai OKU ke belum?

Pa'chik berkata...

nasib baik yang menyamar tu... boipren budak tuh... kalau yang menyamar tu awek yang mengorat ko dulu... hehehe....

dugongsenyum berkata...

Tok golongan love yang mana satu? kih kih kih

azie berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
azie berkata...

“Young love is about wanting to be happy . Old love is about wanting someone else to be happy.”- Mary Pipher (Pychologist)


betul kah?

DeanSham berkata...

walaupun Malaysia dah 51 tahun Merdeka, saya masih lagi menjadi hamba cinta!

hahahahahaah!!!

amirahsyuhada berkata...

waduh...keramat tok rimau ni, tapi mahu diingat the more power you have the more responsible for you to take..heheh...biasalah tok, zaman sekarang perempuan makin rapuh..hehe

A t i Q a h berkata...

Siapa yang bunuh Cinta? Cemburu? Alahai..

rasso berkata...

Mimi ek KG tok...?

ha ha ha...

ni entri berapa banyak kali sudah modified...? komen wa dulu2 tu pasal neverland tu... 1st tu... alahai~

Tok Rimau berkata...

Rasso,
Dah private, baru boleh up ini n3.

Atiqah,
Bawalah bersabar.

Amirah,
Kamu rapuh dgn tok? Ha ha ha.

Dean,
Puasa ini aku menahan nafsu serakah.

Azie,
I love to see you laughing. What does that tell you?

Dugong
Golongan sayap kiri.

missyizzati berkata...

maka, peringkat ego tok pun bertambah. haha.

Princess Liyana berkata...

Married man can do wonders;)

Am i right?

Maka jealousla lelaki2 muda pada tok. Apa boleh buat;p hik hik hik.

azie berkata...

meaning,

ai young love.

u old love.

and u also old man

ahahahaha

KAKTINY berkata...

..... Old love is about wanting someone else to be happy.”- Mary Pipher (Pychologist)

DAH TUA AKU NI RUPENYER TOK.. baru aku sedar.. aku tua sebelum waktu.. huhuhuhuu

Abdullah berkata...

Tok,
Gua jeles dgn lu la...

Saham lu tinggi giler!

sinaganaga berkata...

Ada lagi satu 'buta'. Kudis buta! Ha ha.

Tok Rimau berkata...

Naga,
Kudis buta tak romantik.

Abdullah,
Saham ditutup bercampur2 kerana kegiatan mengambil untung. Kau pun kira blue chip gak.

Kaktiny,
Tua itu hanya state of mind.

Azie,
Ingat pesan mak kamu, yg kamu kutuk selalu tu la akan jadi suami kamu.

azie berkata...

argggghhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!


tidak!!!!!!!!!


tok ni jahat taw~

Chika Chika berkata...

tok memang hot!

snm berkata...

aduh..sungguh manis ungkapan di perenggan pertama.
tapi tidak manis bila dikenang umur lelaki yang menulis perenggan tersebut.
hemp~~

sicarangkulina berkata...

tok... buleh ke nak kata - cinta itu bukan setakat buta, malah pekak dan bisu juga. heh!

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin