Rabu, Januari 21, 2009

JANGAN PARKING MELINTANG

Lesen kopi janda betul. Setiap kali orang itu parking, mesti keretanya tidak masuk dalam petak parking. Makan dua kotak sekali. Sudah tahap tua pun masih menyusahkan orang.

Tapikan, tidak semua isu parking ini mudah di jawab.

Hari tu anak saudara aku tanya soalan pasal parking yang aku sendiri tidak tahu jawapannya. Mungkin aku perlu talian hayat untuk ini.

"Pak Ngah, orang nak tanya ni."

"Tanya la."

"Jika parking, elok mengadap ke atas atau ke bawah?"

"Mmmm... entah la. Ikut je gerak rasa engkau. Tiada jawapan salah kot."

Sejak aku lahir lagi aku sudah jadi lelaki tetapi soalan cepuemas dia masih lagi aku tidak boleh jawab dengan pasti.

30 ulasan:

addyaholix berkata...

tok, kau sangat lucah haha!

Tok Rimau berkata...

Soalan munakahat ni. Apa pulak lucah.

azie berkata...

mana ade parking atas bwh neyh?

parking kat zimbabwe gamaknya.

addyaholix berkata...

munakahat ko cakap tok, haha yang tak paham macam azie takpe lah. kalau yang paham, siap bayangkan macam mana? haha!

cT cHaN berkata...

mula-mula sy tiada paham..
selepas itu baru sy paham...
ish3...

mugiwara berkata...

mula2 sy pn xphm...
pas baca komen bru phm...
*gelak pelan2* ad org lg kt opis...

ZARA 札拉 [사랑해~] berkata...

uiks...

kalau addy dah cakap camtu...

aku terpaksa pikir semula...

hehehe...

parking gaya apakah itu~

neo berkata...

kuak lentang buleh, kuak rama-rama pun buleh..kekekke

Indrasakty berkata...

Sangat munakahat, mungkin patut jadi silibus dalam kursus.

Azhar Ahmad berkata...

Salam tok. Saya dh tak beberapa sebuk dah. Huhu. Awat len mcm je soklannya?

sabariah.noor berkata...

hmmm....speechless..

Rajuna berkata...

menegak!

kel@mbu berkata...

parking atas utk modern driver.
parking bawah utk tipikal driver.
parking lintang utk pervert driver kot. heh.

Princess Liyana berkata...

parking u kat S44 tu i tgk ok je..apakah pula parking kali ni??

Tok Rimau berkata...

Azie,
Dia parking kapal angkasa la tu.

Addy,
Kau ni berfantasi yang bukan-bukan. Kereta Tok panjang macam Toyota Innova.

CT,
Soalan ilmu kesihatan tu. Jangn fikir yang bukan-bukan.

Mugiwara,
Sopan sekali gelak kamu.

Zara,
Kata instructor driving school, "jgn langgar tiang sudah."

Neo,
Kau ingat kolam mandi saiz olimpik ke?

Indra,
Munkahat la sangat.

Azhar,
Klau dah sibuk boleh la menyibuk. ha ha ha.

Sab,
Tok pun speechless. A valid question without any valid answer.

Juna,
Kau pakai boxer ke?

Kelambu,
Metro parking juga untung kutip duit.

Princess,
Parking kat S44 tu bermusim. Bakal ustazah n ustaz ramai kelas kat situ.

alan berkata...

parking keataslah tok..senang nak kuar hehehe

ah tok berkata...

Tok,
Ia bergantung pada saiz.

Kalau panjang elok ke atas.

Kalau kurang panjang elok ke bawah.

Tapi boleh juga apply
Parking 90 darjah, 45 darjah, 180 darjah. Tak salah. Haha!


.

Nizam.Ariff berkata...

Kalau ada duit lebih, eloklah parking yang berbumbung...tak de kena tempias, walau van mayat sekalipun...hahaha.

tasikmerah berkata...

azie, yu dah faham blom nih? hahahaha...



.

BuRuuj berkata...

err...tok, sy pn tak brape faham. huhu... cuma satu sy nk tanya, budak tue umur brape ek? die penah tgok org parking kete terbalik kah?

Pakdi berkata...

haha.

yang penting parking di tempat yang betul dan masa yang betul.

tempat no entry boleh kena dakwa di mahkamah.

masa tak betul pulak boleh kena penyakit.

Amy Z! berkata...

Hahaha.
Isu parking ini pernah menjadi isu hangat dalam sebuah forum.

Tak kisahlah parking mana. Asal boleh drive saja nanti.

(mesti Tok terperanjat baca komen nih. Hahahah.)

Tok Rimau berkata...

Amyz,
Opocot!

Pakdi,
Pemanduan berhemah.

Buruj,
Anak sedara sekolah menengah tingkatan 2.

Tasik,
Azie faham tapi dia faham lain.

Nizam,
Aku suka gi Jusco. Parking free.

Ahtok,
Make sense. Size does matter.

Alan,
Graviti tarik ke bawah gak.

iyan berkata...

tok...
ko tanye anak buah ko pakai keta ape?
kalau keta sorong bole parking ngadap atas bwh...
hah!

Mat Jan berkata...

kalau brief, boleh parking atas bawah melintang etc. kalau boxer, memang bawah aje lah. (dan menegak kalau kain pelikat). haha.

mugiwara berkata...

"kalau brief, boleh parking atas bawah melintang etc. " kata mat jan.

erk? etc? bermaksud ada lebih byk cara lagik nih....kne xplore lg n stadi lebey~
waa....kagum!

dugongsenyum berkata...

park at your own risk.

HAHA

dugongsenyum berkata...

park at your own risk.

Mat Jan, di sesetengah tempat kalau salah parking akan kena clamp wo!

HAHA

coklat berkata...

Mmmm...parking kat tmpt yg sah dh la..lbh afdal.he..he

rozinorazali berkata...

salam...
anak sedara tok bermimpi tu tok...
semasa dia membawa kereta dan hendak parking...
parking hanya boleh keatas dan kebawah...
akhirnya dia tak basah...
tu yg dia konpius tu tok dan minta pengajaran tok...
apa punya bapak sedara lah tok ni...
tp kira rapat juga tok dgn anak sedara tok ek...

Cerita Berkaitan

Blog Widget by LinkWithin